Cap de pod

EXCLUSIV DOCUMENT. Ministerul Afacerilor Interne de la București comentează în mod oficial informația referitoare la interdicțiile aplicate celor 116 falși protestatari șoriști din stânga Prutului de a intra pe teritoriul României. Podul.md avertizează că provocările acestora au fost organizate de FSB, tentativa reprezentând un episod al războiului hibrid purtat de Kremlin

EXCLUSIV DOCUMENT. Ministerul Afacerilor Interne de la București comentează în mod oficial informația referitoare la interdicțiile aplicate celor 116 falși protestatari șoriști din stânga Prutului de a intra pe teritoriul României. Podul.md avertizează că provocările acestora au fost organizate de FSB, tentativa reprezentând un episod al războiului hibrid purtat de Kremlin

Urmare a unei solicitări Podul.md, Ministerul Afacerilor Interne al României – prin Inspectoratul General pentru Imigrări, subdiviziunea responsabilă de regimul juridic al cetățenilor străini pe teritoriul României – a comentat, în exclusivitate, informația referitoare la interdicțiile aplicate celor 116 falși protestatari șoriști din stânga Prutului de a intra pe teritoriul României pentru a face ”joncțiunea” cu extremiștii de la AUR. 

Conform Inspectoratului General pentru Imigrări din cadrul MAI, instituția NU a dispus măsuri restrictive privind intrarea/ieșirea pe teritoriul național al României a celor 116 așa-ziși ”protestatari” basarabeni, așa cum s-a crezut inițial, și cum a vehiculat presa de la Chișinău, ci, cel mai probabil, a fost doar o decizie a Poliției de Frontieră Române luată în baza propriilor informații (detalii AICI).

”La nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări nu au fost dispuse măsuri restrictive privind intrarea/ieșirea pe teritoriul național împotriva cetățenilor la care faceți referire, motiv pentru care nu putem da curs solicitării dumneavoastră”, reiterează IGI MAI (foto jos).

Adițional, Podul.md i-a întrebat pe oamenii legii dacă, în această etapă, se încearcă o conexiune directă între acțiunile provocatorilor rusofili din fosta grupare ”ȘOR” și cele ale extremiștilor de la AUR, coordonați de către dubiosul George Simion, interzis în Basarabia și în Ucraina, însă MAI a refuzat deocamdată să comenteze. De asemenea, Podul.md a încercat să afle de la MAI dacă printre cei 116 indivizi sunt și posesori de cetățenie/pașaport românesc, însă fără succes. 

Precizăm că 116 cetățeni din stânga Prutului, care urmau să ”protesteze” la București, în cadrul unor așa-zise ”manifestații” organizate și plătite de magnatul condamnat și fugar Ilan Șor (aflat la Moscova), în ziua în care șefa statului, pro-europeana Maia Sandu, participa la Congresul Partidului Popular European (PPE), au fost sancționați de autoritățile române. Aceștia au primit interdicție de intrare pe teritoriul României. 

La 7 martie, șeful Inspectoratului General al Poliției R. Moldova – Viorel Cernăuțeanu –, și șefa Procuraturii Anticorupție (PA) – Veronica Dragalin – au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au declarat că un grup de circa 200 de persoane plătite, în majoritate vorbitoare de limba rusă, urmau să ajungă la București, pentru a regiza un așa-zis ”protest” menit să discrediteze parcursul pro-european și pro-românesc al Basarabiei. Cernăuțeanu a menționat că ”protestatarii” ar fi mizat pe sprijinul unui partid român, fiind vorba despre partidul extremist și fals unionist Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – detalii AICI

Podul.md avertizează din nou și din nou că încercarea de a trimite în dreapta Prutului o gașcă de lumpeni rusofili NU putea fi posibilă fără implicarea directă a serviciilor secrete rusești, episodul reprezentând o etapă a războiului hibrid purtat de Kremlin. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.