Monday, May 13, 2024
Podul Minciunilor

Rusia MINTE că populația rusofonă din R.Moldova ar fi ”discriminată” după suspendarea televiziunilor rusești. Circul Zaharovei. Interziceți televiziunile rusești pentru totdeauna, nu doar pe o durată determinată!

Rusia MINTE că populația rusofonă din R.Moldova ar fi ”discriminată” după suspendarea televiziunilor rusești. Circul Zaharovei. Interziceți televiziunile rusești pentru totdeauna, nu doar pe o durată determinată!

Ministerul rus de Externe acuză autoritățile de la Chișinău de tentativa de limitare a statutului limbii ruse în R.Moldova și excluderea acestuia din viața socio-politică. Potrivit Deschide.md, Moscova solicită Maiei Sandu să-și îndeplinească promisiunile electorale și să depună tot efortul pentru ca utilizarea limbii ruse în R.Moldova „să fie la nivelul cuvenit”.

Minciunile Rusiei 

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al MAE-ului rus, Maria Zaharova, vine cu o reacție la anunțul președintelui Maia Sandu, care a declarat că nu vrea să asculte lecții de democrație de la cei care nu au nimic în comun cu democrația, făcând referire la acuzațiile aduse de purtătorul de cuvânt al MID-ului rus, Maria Zaharova, cu privire la faptul că noul Cod Electoral ar discrimina populația vorbitoare de limbă rusă din R. Moldova – detalii AICI. Astfel, Moscova aduce exemple în care Chișinăul „a restricționat accesul la sursele mass-media finanțate de Rusia”, „a interzis panglica Sf.Gheorghe”, dar și „a interzis tipărirea buletinelor de vot în limba rusă”.

În condițiile în care autoritățile moldovenești întreprind acțiuni de limitare a statutului limbii ruse și excluderea lui din viața socio-politică, să vărbești despre «respect și grija» față de populația rusofonă nu este normal”, susține Moscova.

În acest sens, MAE-ul rus a solicitat conducerii R.Moldova „să nu denatureze faptele”, dar să se concentreze asupra îndeplinirii promisiunilor electorale pentru ca „utilizarea limbii ruse să fie la un nivel cuvenit”.

Chișinăul nu luptă cu limba rusă, ci cu propaganda rusă

Cu o reacție la acest mesaj a venit purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă. Oficialul a atras atenția asupra multiplelor falsuri cu care operează Moscova. Astfel, Vodă precizează că autoritățile de la Chișinău nu luptă „cu limba rusă”, ci cu „propaganda rusă” – una pro-război și care justifică acțiunile agresorului rus din Ucraina.

Dear Maria, I fixed it for you (Dragă Maria, am corectat pentru tine – trad.)”, a scris Daniel Vodă.

Interziceți definitiv televiziunile rusești

Precizăm că posturile tv rusești care au fost suspendate în R.Moldova nu au absolut nimic în comun cu “democrația” sau “libertatea de expresie”. Ele trebuie închise definitiv, nu doar suspendate pe o perioadă determinată. Aia nu e “presa”, ci sunt acțiuni ostile coordonate de Moscova prin intermediul unor agenturi FSB-GRU. Sunt rampe ale romanofobiei, platforme ale minciunii sistemice și premeditate. Niciodată nu au respectat cadrul legal, pe lângă faptul ca sunt îndopate cu bani negri. Televiziunile rusești sunt tancuri de ocupație. 

Avertizăm însă că agenturile Rusiei rămân legendate și la televiziuni așa-zise “pro-europene” și “pro-românești” care rostogolesc numai și numai narațiuni stataliste/moldoveniste. Natașa Morari acolo își făcea veacul. Adevărata lupta împotriva propagandei rusești presupune și renunțarea la orice formă de statalism/moldovenism, fiindcă ambele aspecte țin de voința și de propaganda Moscovei încă de pe vremea lui Stalin.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.