Actualitate Internă

Susținătorii și acoliții infractorului Ilan Șor au făcut un scandal monstru, cu urlete și jigniri, pe Aeroportul Internațional din Chișinău, la întoarcerea de la Moscova / Autoritățile i-au evacuat cu forța

Susținătorii și acoliții infractorului Ilan Șor au făcut un scandal monstru, cu urlete și jigniri, pe Aeroportul Internațional din Chișinău, la întoarcerea de la Moscova / Autoritățile i-au evacuat cu forța

Participanții la congresul de constituire a blocului „Victorie/ Pobeda” de la Moscova au făcut, luni seară,  un scandal monstru pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), la revenirea în R. Moldova. 

Unii dintre aceștia ar fi încercat, în mod agresiv, să eludeze controlul vamal, comunică Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, citat de publicația ziarulnational.md.

Filmările de la fața locului surprind o femeie urlând isterizată în limba rusă în timp ce este îndepărtată din zona în care avea loc controlul și unde mai mulți pasageri așteptau liniștiți în rând. 

Potrivit publicației menționate, femeie a devenit brusc recalcitrantă și a încercat să forțeze trecerea frontierei.

„În legătură cu situația creată, în seara zilei de 22 aprilie 2024, la AIC, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră”, se arată într-un comunicat comun al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal.

Unii dintre scandalagiii au reclamat că verficările ar fi durat exagerat de mult. 

Pe de altă parte, mai notează ziarulnational.md, ultimele evenimente din capitala Federației Ruse organizate de infractorul fugar Ilan Șor și acoliții său și care țintesc politica din R. Moldova ar putea reprezenta un „atentat” la adresa securității R.Modlova, după cum a arătat procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Mai mult, Procuratura Generală examinează acțiunile legate de crearea blocului „Podeda” la Moscova de către Ilan Șor și reprezentanții a două partide de la Chișinău sub aspectul „trădării de patrie”.

„Din punctul nostru de vedere, această acțiune își are tendința de atentare la securitatea statului și este o altă manifestare a grupului criminal Șor. Vreau să vă asigur că atât Procuratura, cât și organele de urmărire penală, dar și organele de securitate ale statului au în vizor toate acțiunile care se întâmplă în raport cu participarea politicienilor noștri la Moscova și la timpul potrivit fiecare acțiune va fi calificată. Se examinează și componenta de infracțiune trădare de patrie în raport cu evenimentele la care asistăm cu toții. Vă asigur că nu vor rămâne în afara investigațiilor aceste manifestări ale grupului criminal organizat”, a declarat Ion Munteanu ieri-seară, la emisiunea „În profunzime” de la ProTV. 

Așa cum PODUL.md a relatat AICI, oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat, de la Moscova, săptămâna trecută, crearea blocului politic „Victoria” (Pobeda). 

În „echipa de vis”, așa cum numește infractorul Șor gașca sa putinistă, se află deputata Marina Tauber, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov. Pe scena evenimentului, pe care Șor l-a numit „istoric”, au cântat interpreții ruși Nikolai Baskov și Filip Kirkorov, dar și Jasmin, soția lui Ilan Șor. Toți acești interpreți susțin invazia militară a Rusiei în Ucraina. Detalii AICI.

CITEȘTE ȘI: Igor Munteanu, fost ambasador al R.Moldova la Washington: Apariția la Moscova a blocului „Pobeda” al infractorului Ilan Șor arată că s-a intrat în faza de execuție a planului de destabilizare a R.Moldova. Kremlinul și FSB ar urmări organizarea unei lovituri de stat la Chișinău

 

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.