Actualitate Internă

"Forțele pro-ruse sunt un cancer ce trebuie extirpat!". Mesajul galeriei Zimbru Chișinău la meciul cu Sheriff Tiraspol

"Forțele pro-ruse sunt un cancer ce trebuie extirpat!". Mesajul galeriei Zimbru Chișinău la meciul cu Sheriff Tiraspol

Echipa de fotbal Zimbru Chișinău a eliminat Sheriff Tiraspol din Cupa Moldovei și a ajuns în finala competiției. Galben-verzii au câștigat semifinala cu scorul de 1-0, într-un meci jucat pe teren propriu. Pe parcursul meciului, galeria gazdă a afișat un mesaj special: „Forțele pro-ruse sunt un cancer pe pământ natal ce trebuie extirpat în numele interesului național”.

„Este un protest împotriva la tot ce se întâmplă în ultima perioadă, un mesaj anti-război și este îndreptat împotriva celor care încearcă să tulbure apele în societate. De asemenea, mesajul nostru cere scoaterea armatei ilegale rusești de pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel de mesaje trebuie transmise public cu orice ocazie, din acest motiv l-am și afișat la acest meci”, a declarat un suporter al echipei Zimbru pentru Ziarul de Gardă, care a publicat imaginea. 

Potrivit sursei citate, mesajul galeriei zimbriste vine în contextul în care, de mai bine de doi ani, Federația Rusă duce un război la scară largă împotriva Ucrainei, stat vecin cu Republica Moldova. De asemenea, Rusia păstrează ilegal pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova un depozit de armament și soldați, încălcând astfel Constituția Republicii Moldova.

La acestă listă se poate adăuga susținerea și finanțarea separatismului, finanțarea de politicieni pro-ruși și a surselor media pro-ruse, instituirea de embargouri comerciale motivate politic, dar și desfășurarea unui război hibrid împotriva Republicii Moldova.

Zimbru Chișinău va juca finala Cupei Moldovei împotriva celor de la Petrocub Hîncești.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.