Actualitate Internă

VIDEO. Fostul ministru Anatol Șalaru: „Este foame de muniție acum în Ucraina! Cum vreți să câștige?!” / „Putin are un singur scop: Ucraina ori va fi o parte a Rusiei, ori nu va mai fi deloc”

VIDEO. Fostul ministru Anatol Șalaru: „Este foame de muniție acum în Ucraina! Cum vreți să câștige?!” / „Putin are un singur scop: Ucraina ori va fi o parte a Rusiei, ori nu va mai fi deloc”

Fostul ministru al Apărării din R.Moldova, Anatol Șalaru, cel care a dezvăluit că falsul unionist George Simion s-a întâlnit cu agenți FSB, acuzându-l pe liderul AUR că face jocurile Rusiei în România, a comentat, pentru TVR Moldova, situația de pe frontul din Ucraina care nu poate obține succese notabile și nici măcar să se apere corespunzător nu poate din cauza lipsei acute de muniție. El a criticat și naivitățile occidentului care abia acum, după doi ani de război și zeci de mii de pierderi de vieți omenești, începe să înțeleagă că Putin reprezintă, de fapt, o amenințare feroce pentru întreaga Europă.

„Atâta timp cât Occidentul oferă arme Ucrainei cu țârâita la fel sunt și succesele pe care Ucraina le are pe linia frontului,” a arătat Şalaru, în cadrul emisiunii ”Punctul pe Azi”

„Aici este un război al economiilor, tehnologiilor, un război al armelor avansate pe care Ucraina încă nu le-a primit și dacă vedeți că Occidentul nu a dat nici proiectilele de calibrul 155 mm, nu a dat încă nici avioane, dau rachete cu țârâita. Este o foame de muniție, de arme în armata ucraineană, cum vreți care o țară este inferioară mult Rusiei ca putere economică, militară, ca număr de militari, de populației, cum vreți să câștige?! Atâta timp cât în Occident mai sunt „idioți utili” care cred că se pot înțelege cu Putin, că poate dacă ne așezăm la masa tratativelor putem să-l convingem pe Putin să oprească războiul, să se retragă, să fie mai binevoitori, atâta timp vom avea situația pe care o avem astăzi,” a spus Anatol Șalaru. VIDEO la finalul textului.

Fostul ministru a menționat că Ucraina își pierde oamenii, își sacrifică viețile copiilor din cauza naivităților unor lideri din Occident.

„Situația este foarte gravă astăzi nu numai în Ucraina, dar și în Occident. Ați văzut Macron s-a trezit la viață și a spus, soarta de azi a Ucrainei va fi mâine în Europa. Ce se întâmplă astăzi în Ucraina se va întâmpla mâine în Europa, iar Putin are un singur scop. Pentru Putin Ucraina ori va fi ca o parte a Rusiei, ori nu va fi deloc. Deci, nu-i vorba doar de Marea Neagră, e vorba de un teritoriu mult mai mare și mult mai important și nu degeaba Polonia se înarmează, în România acum se discută că poate nu ar fi bine să transmit Ucrainei acest sistem Patriot, fiindcă nu se știe dacă Rusia se va opri la Prut sau nu se va opri, în cazul în care va câștiga în Ucraina. Toată lumea este îngrijorată, dar mai ales politicieni din Europa și-au tras în mintea lor niște linii roșii peste care nu vor să treacă. Chiar și Polonia care și-a creat mari probleme Ucrainei, probleme economice,” a mai precizat spune Șalaru.

Anatol Șalaru a precizat că lumea încă nu este conștientă de toate grozăviile războiului pe care Putin vrea să-l declanșeze împotriva întregii lumi civilizate. 

„În acest parcurs a unui dictator cum este Putin și au mai fost ca el mulți în lumea asta, războiul este pe la capătul carierei, ultima etapă a unui dictator. Acest război costă foarte mult, iar occidentul încă nu are curajul necesar de a sprijini Ucraina ca să câștige războiul. Occidentul trebuie să înțeleagă că viețile ucrainenilor sunt la fel de scumpe ca și viețile copiilor lor,” a adăugat acesta. 

SURSA: TVR Moldova


"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.