Saturday, Jul 27, 2024
Actualitate Internă Cap de pod

”Rusia se pregătește de un război total împotriva Europei și a umanității!”. Avertismentul Partidului Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”, care își anunță solidaritatea cu Georgia liberă și europeană

”Rusia se pregătește de un război total împotriva Europei și a umanității!”. Avertismentul Partidului Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”, care își anunță solidaritatea cu Georgia liberă și europeană

Partidul Reîntregirii Naționale ”ACASĂ” își anunță solidaritatea cu Georgia liberă și europeană, avertizând că tot ceea ce se întâmplă în Ucraina, Georgia, R.Moldova și Belarus (deopotrivă cu provocările de la granițele statelor baltice și ale Poloniei) demonstrează că Rusia se pregătește de un război total împotriva Europei și a umanității. Podul.md vă prezintă avertismentul unioniștilor basarabeni din Partidul Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”:

”Declarație de solidaritate cu Georgia liberă și europeană

Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ” consideră că destabilizarea politică în Georgia, situația deosebit de periculoasă din interiorul țării și crearea condițiilor pentru izbucnirea unui război civil fac parte dintr-un scenariu regional al Rusiei imperiale de a domina în continuare regiunea caucaziană. Parlamentul marionetă de la Tbilisi nu slujește interesele naționale ale Georgiei independente, ci face jocurile expansioniste și murdare ale Kremlinului în Caucaz și la Marea Neagră. Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ”  se solidarizează cu poporul georgian și cu manifestanții care luptă pentru dreptul Georgiei la independență, libertate și integritate teritorială. 

Luând în calcul situația explozivă din Caucaz, PRN„ACASĂ” atrage atenția lumii libere și cancelariilor occidentale asupra unor realități neglijate timp de 33 de ani, reafirmând adevărul că „republicile unionale” ieșite din „închisoarea popoarelor” în anul 1991 -- anul prăbușirii URSS – au fost permanent șantajate și supuse unui dictat al Moscovei, fără nicio posibilitate reală de a-și decide singure destinul, aliații și calea de dezvoltare. Rusia șovină a declanșat agresiuni militare împotriva popoarelor desprinse de la imperiul sovietic, dezmembrându-le teritorial, creând enclave separatiste și instalând regimuri marionete în fostele „republici unionale”. 

Experimentele odioase ale Rusiei în R. Moldova și Georgia în anii ”90, prin instalarea la putere a separatiștilor și clanurilor banditești în Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud au continuat în Ucraina, după 2014. La rând se află și alte „republici unionale” și „țări frățești din lagărul socialist”. După ce și-a „revenit din colaps” și s-a fortificat economic, Rusia imperială și șovină și-a propus – ca în perioada frăției dintre Stalin și Hitler – să  înece în sânge și să dea foc continentului european. Tot ce se s-a întâmplat și se întâmplă în Georgia, Ucraina, R. Moldova, Bielorusia sau la hotarele statelor baltice și Poloniei demonstrează și miopilor că Rusia pregătește un război total împotriva Europei și a umanității. Nicio țară de pe continentul european nu va fi cruțată de invazia militată sau „pașnică” a Rusiei imperiale, indiferent de slugărnicia unor „orbani” dintr-o capitală sau alta.

Exprimându-și deschis solidaritatea deplină cu poporul georgian, cu manifestanții, care apără Georgia liberă și europeană, Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ” face apel către țările democrației occidentale – SUA, UE și Marea Britanie – să nu permită sub nicio formă imixtiunea Rusiei șovine în spațiul post-sovietic și socialist, să descurajeze scenariile hibride, diversioniste și militariste, prin care banda de la Kremlin, cu prețul libertății popoarelor și a milioane de vieți, planifică să refacă imperiul odios, terorist și falimentar.

Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ”

Chișinău” 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.