Saturday, Jul 27, 2024
Actualitate Internă Focus

FOTO. Sfidător! Panoul electoral cu sloganul statalisto-moldovenist al românofobului Igor Dodon, primul lucru pe care sunt nevoiți să-l vadă românii din dreapta Prutului după ce intră în Basarabia prin vama de la Sculeni. Panoul e instalat ilegal

FOTO. Sfidător! Panoul electoral cu sloganul statalisto-moldovenist al românofobului Igor Dodon, primul lucru pe care sunt nevoiți să-l vadă românii din dreapta Prutului după ce intră în Basarabia prin vama de la Sculeni. Panoul e instalat ilegal

De cel puțin o lună, românii din dreapta Prutului care intră în Basarabia prin vama Sculeni de la Ungheni sunt întâmpinați cu un mare panou electoral al PSRM, acesta prezentând o ”cugetare” a rusofilului și românofobului Igor Dodon – mai exact, e vorba despre lozinca statalisto-moldovenistă ”Pentru Moldova, pe primul loc trebuie să fie interesul național” (foto jos). Nimic mai fals!, în condițiile în care Basarabia e România. Iar interesul Basarabiei este ReUnirea cu România, nu captivitatea în siajul Estului. 

Din păcate, această mizerie rusească e primul lucru pe care îl văd românii din dreapta Prutului după ce intră în Basarabia prin vama amintită. Amplasarea aici a acestui afișaj nu e numai un act neospitalier față de români, ci și un afront față de statul român, care a început, în sfârșit, să mai facă puțină curățenie prin ograda sa, zăgăzuind din libertatea unor agenți FSB-iști de a spiona în favoarea Rusiei pe teritoriul românesc (cazurile Iurie Roșca și Maxim Moroșan sunt ilustrative). 

Dar, dincolo de caracterul analfabet, rusofil și profund veninos al mesajelor celor care perorează că ar vorbi “limba moldovenească” și care, mai mult, au făcut din asta o “regulă” caraghioasă ce i-ar distinge, cică, de românii din dreapta Prutului, gândiți-vă că astfel de gesturi românofobe vin – ca să o spunem pe șleau – să scuipe peste toate ajutoarele și finanțările nerambursabile în valoare de miliarde de euro oferite de România, absolut dezinteresat, în beneficiul și interesul Basarabiei.

Având în vedere că R.Moldova nu se află în campanie electorală, Podul.md a solicitat Primăriei Sculeni să clarifice dacă PSRM-iștii locali au sau nu o autorizație pentru panoul electoral situat în imediata proximitate a vamei. Nu am primit nici un răspuns. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.