Actualitate Internă

"Belarus ne arată calea!". Eveniment propagandistic desfășurat în așa-zisa Găgăuzia, sub forma unei expoziții foto. Ce alte aberații s-au mai recitat pe parcursul festivității de deschidere

"Belarus ne arată calea!". Eveniment propagandistic desfășurat în așa-zisa Găgăuzia, sub forma unei expoziții foto. Ce alte aberații s-au mai recitat pe parcursul festivității de deschidere

Un eveniment propagandistic al Minskului se desfășoară la Comrat, sub forma unei expoziții foto a Agenției de Știri BelTA. Expoziția are loc la Comitetul Executiv al Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia și a fost programată pentru "Ziua Independenței Belarusului și aniversarea a 80 de ani de la eliberarea țării de invadatorii naziști".

Vorbind la ceremonia de deschidere, consulul onorific al Belarusului, Konstantin Sibov, a susținut un mic discurs plin de aiureli, luate parcă dintr-un manual de propagandă al Moscovei, spunând că "în ultimii 30 de ani, Belarus a fost singura țară care nu a impus niciun embargo".

"Putem spune că Belarus ne-a ajutat să ne salvăm mediul rural, inclusiv în Moldova. În Găgăuzia au fost înființate două ateliere de asamblare a tractoarelor din Belarus, ceea ce ne-a permis să cumpărăm echipamente la un preț rezonabil. Sper că vom continua cooperarea noastră fructuoasă și vom crea noi contacte", a continuat Sibov. 

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, a lăudat, la rândul său, fosta republică sovietică complet subordonată Rusiei, spunând că este încrezător că expoziția va ajuta vizitatorii să învețe mai multe despre Belarus și adăugând apoi câteva minciuni grosolane, de factură sovietică.  

"Trăim de secole cot la cot cu belarușii. Ne-am ajutat mereu unul pe altul. Această expoziție va ajuta oamenii noștri să cunoască mai bine Belarus, respectiv mai ales din punct de vedere economic. Găgăuzia cooperează de multă vreme cu Belarus", a subliniat Konstantinov. 

Prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al Unității Teritoriale Autonome Găgăuzie, Ilya Uzun, a menționat, fără tangențe cu realitatea, că țara condusă în realitate de Putin și camarila moscovită, Belarus, "este una dintre puținele republici care și-au câștigat adevărata independență".

"Poporul belarus are coloană vertebrală. Avem multe de învățat de la ei. Această expoziție arată clar în ce direcție trebuie să ne mișcăm. Facem doar primii pași, iar Belarus ne arată calea. Aș dori să urez mult noroc poporului vostru!", a mai zis Ilya Uzun, probabil fără să roșească, deși ar fi fost cazul pe fondul unor asemenea inepții recitate. (sursa: AICI)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.