Basarabia e România! Primarul Bacăului, Lucian Viziteu: "Cea mai firească și mai rapidă cale pentru ca R.Moldova să intre în UE este ReUnirea cu România. Mai mult, ReUnirea îi aduce pe basarabeni în cadrul granițelor NATO"

Basarabia e România! Primarul Bacăului, Lucian Viziteu: "Cea mai firească și mai rapidă cale pentru ca R.Moldova să intre în UE este ReUnirea cu România. Mai mult, ReUnirea îi aduce pe basarabeni în cadrul granițelor NATO"

Într-un interviu acordat publicației Podul.ro, primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a făcut referire și la frații din Republica Moldova, precizând că cea mai rapidă cale atât către un trai mai prosper, respectiv de a adera la UE, cât și de a se afla în siguranță pe fondul amenințării ruse este Unirea cu România. 

"Basarabia a fost, este și va rămâne România! E indubitabil: cea mai firească și mai rapidă cale pentru ca R.Moldova să intre în UE este ReUnirea cu România. Mai mult, ReUnirea îi aduce pe basarabeni în cadrul granițelor NATO, singurele granițe pe care hoardele rusești nu le pot trece. Și asta nu este deloc puțin lucru, cu atât mai mult în contextul invaziei rusești în Ucraina. Să nu uităm amenințările în serie proferate de la Moscova, care a specificat (prin diverse voci) că R.Moldova e următoarea țintă după Ucraina. De asemenea, ReUnirea le-ar aduce fraților de peste Prut salarii și pensii ca în România. Firește că Basarabia e România. ReUnirea rămâne un deziderat istoric", a zis Viziteu. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.