Focus Cap de pod

De Ziua Națională a Rusiei genocidare, Vasnețov a adunat coloana a 5-a moscovită la ambasadă. Printre invitați, agenții FSB-iști Alexandr Nesterovschi și Bogdan Țîrdea, împreună cu bașcana-marionetă Evghenia Guțul. Agentura PSRM-PCRM-Șor. În fața presei, acești lumpeni au justificat genocidul rusesc din Ucraina

De Ziua Națională a Rusiei genocidare, Vasnețov a adunat coloana a 5-a moscovită la ambasadă. Printre invitați, agenții FSB-iști Alexandr Nesterovschi și Bogdan Țîrdea, împreună cu bașcana-marionetă  Evghenia Guțul. Agentura PSRM-PCRM-Șor. În fața presei, acești lumpeni au justificat genocidul rusesc din Ucraina

De Ziua Națională a Rusiei genocidare, ambasadorul rus Oleg Vasnețov – simbol al ingerinței kremlinopate în afacerile interne ale R.Moldova – a adunat o parte din coloana a 5-a moscovită la o recepție organizată în incinta ambasadei statului terorist. 

Printre participanți s-au numărat mai mulți deputați, activiști și preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei FSB-iste a Rusiei. Deschide.md a surprins intrând pe ușile ambasadei ruse mai mulți reprezentanți ai PSRM, ai PCRM, ai fostului partid „ȘOR” și ai formațiunilor afiliate magnatului condamnat și fugar Ilan Șor – Partidul „Renaștere” și Partidul „Viitorul Moldovei”, precum și conducerea așa-zisei Găgăuzia – detalii AICI. 

Pe rând, în sediul misiunii diplomatice au intrat Vasile Tarlev, bașcana așa-zisei Găgăuzia, Evghenia Guțul, dar și deputații fostului Partid „Șor”, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Marina Tauber, scrie ziarulnational.md.

Întrebat dacă va cere Rusiei retragerea trupelor de ocupație de pe teritoriul R.Moldova din stânga Nistrului, transfugul socialist și agentul FSB-ist Alexandr Nesterovschi (detalii AICI), care în prezent reprezintă partidulețul șorist „Renaștere”, a refuzat să răspundă, asta deși mandatul de deputat al individului, dar și datoria lui civică ca cetățean este să apere și să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a R.Moldova. 

În schimb, alogenul Nesterovschi s-a arătat încântat că poate sărbători Ziua Națională a Rusiei, statul în favoarea căruia și-a trădat patria: ”Frații ruși sărbătoresc Ziua Rusiei și noi am venit să-i felicităm!”, a debitat FSB-istul.

Întrebat despre invazia genocidară rusă în Ucraina, Nesterovschi a numit-o, nici mai mult nici mai puțin… ”război civil”.

”Acolo rușii omoară pe alți ruși. Rușii, ucrainenii și belorușii sunt popoare frățești”, a insistat Nesterovschi.

Și sorcova Marina Tauber, mâna dreaptă a magnatului condamnat și fugar Ilan Șor, a declarat că Rusia – care a ras de pe fața pământului zeci de orașe, localități și sate ucrainene, omorând mii de ucraineni nevinovați – ”nu este un stat agresor”. Întrebată despre invazia rusă din Ucraina, tabureta lui Șor a dat glas celor mai purulente narațiuni kremlinopate: ”războiul a fost inițiat de Statele Unite ale Americii”, iar Ucraina și Uniunea Europeană ar fi cele care ar purta vina pentru această situație.

Mai mult, individa crede că demersul de retragere a trupelor rusești de ocupație de pe teritoriul constituțional al R.Moldova din stânga Nistrului ar reprezenta o.... ingerință în afacerile interne ale Rusiei – cu alte cuvinte, Tauber, care ar trebui să fie trasă la răspundere pentru trădare de patrie, consideră că așa-zisa Transnistria ar fi o regiune rusă, și nu una moldovenească. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.