Actualitate Internă Cap de pod

Solicitările unioniștilor basarabeni: O reformă din temelii a SIS, pe model britanic și american, dublată de o demitere în bloc a actualei conduceri / Introducerea în Codul Penal a unui articol de lege care să-i sancționeze drastic pe colaboraționiștii Rusiei genocidare / Limitarea deplasărilor la Moskova a agenturilor rusești chemate la ordine

Solicitările unioniștilor basarabeni: O reformă din temelii a SIS, pe model britanic și american, dublată de o demitere în bloc a actualei conduceri / Introducerea în Codul Penal a unui articol de lege care să-i sancționeze drastic pe colaboraționiștii Rusiei genocidare / Limitarea deplasărilor la Moskova a agenturilor rusești chemate la ordine

În condițiile în care mai toate instituțiile R.Moldova sunt căpușate și infestate de agenturi rusești, iar autoritățile îndrituite cu dezvăluirea și lichidarea acestora se vădesc a fi depășite de situație, unioniștii basarabeni regrupați în Partidul Reîntregirii Naționale ACASĂ solicită, punctual, o serie de aspecte esențiale. 

În primul rând se cere o reformă din temelii a SIS, pe model american și britanic, deopotrivă cu demiterea în bloc a actualei conduceri. 

În al doilea rând, unioniștii solicită introducerea de urgență în Codul Penal a unui articol de lege care prevadă sancțiuni drastice pentru colaboraționiștii Rusiei genocidare. 

În al treilea rând, se cere limitarea circulației libere spre Federația Rusă a oamenilor Kremlinului și a grupurilor subversive care fac naveta la ”statul major” de la Moscova, la Șor și la șefii lor FSB-GRU. 

De asemenea, ”Partidul Reîntregirii Naționale ACASĂ rămâne ferm pe pozițiile integrării Republicii Moldova în spațiul național românesc, precum e prevăzut în Declarația de Independență față de Rusia imperială, ca unică soluție existențială pentru românii de la Est de Prut. Doar astfel putem ajunge sub umbrela NATO și în familia democrațiilor europene, asigurându-ne pe această cale libertatea, democrația și bunăstarea”. 

În cele ce urmează, Podul.md vă prezintă în integralitate comunicatul Partidului Reîntregirii Naționale ACASĂ: 

”Partidul Reîntregirii Naționale ACASĂ califică războiul hibrid declanșat de Moscova împotriva Republicii Moldova ca pe un pericol existențial, care creează premisele unui atac militar al Rusiei împotriva statului nostru. Este foarte important ca planurile și procesele complexe dirijate de Moscova împotriva Republicii Modova să fie anticipate și neutralizate până la declanșarea lor în societatea noastră.

Suntem îngrijorați că instituțiile de stat, responsabile de securitate și deconspirare a agenților Moscovei, nu întreprind măsuri urgente și radicale pentru a pune capăt războiului hibrid. Faptul că agenții infiltrați și colaboraționiștii Rusiei imperiale sunt deconspirați de entități străine, precum portalul „The Insider”, ne face să concluzionăm că instituțiile statului Republica Moldova, responsabile de securitate, formate după modelul rusesc și penetrate masiv de cârtițe, lucrează direct sau indirect pentru serviciile rusești și sunt total depășite de realitățile de azi.

Pe lângă agenții infiltrați în structurile de stat, există un detașament numeros, care lucrează la greu pentru Rusia și care este trecut cu vederea – colaboraționiștii.

Aceștia constituie grosul armatei care alimentează și dă putere războiului hibrid. Ei fac parte din planurile diversioniste ale Rusiei, pentru a „reînghiți” Republica Moldova și a o transforma din nou în gubernie.

Deocamdată, niciun articol din Codul penal nu definește și nu pedepsește colaboraționismul. Ori acesta este mult mai periculos decât cârtițele. 

Recenta avertizare, venită din occident (SUA, Marea Britanie și Canada), despre planurile Rusiei de a destabiliza situația din Republica Moldova și a instaura un guvern marionetă, nu trebuie să finalizeze doar cu „recunoștința pentru sprijinul celor trei țări semnatare în apărarea democrației țării noastre.” Se impun măsuri eficiente și acțiuni anticipative. 

După 22 februarie 2022, Rusia și-a diversificat strategiile de ocupare a teritoriilor străine, iar conjunctura geopolitică regională s-a schimbat radical.

Partidul Reîntregirii Naționale ACASĂ consideră că Serviciul de Informații și Securitate este totalmente depășit de provocările interne și externe, se află în incapacitate de a face față planurilor diversioniste ale Rusiei imperiale și, prin ineficiență și incompetență profesională, doar încurajează grupurile subversive să destabilizeze situația și să dea șanse planului Rusiei de a torpila Referendumul și alegerile libere din 20 octombrie 2024.

A nu conștientiza pericolul existențial și a miza doar pe rezistența Ucrainei, este miopie sau colaborare.

Pentru a anticipa destabilizarea planificată, Partidul Reîntregirii Naționale ACASĂ cere:

1. Solicitarea ajutorului Statelor Unite ale Americii și al Marii Britanii pentru organizarea urgentă a unui serviciu național de securitate de tip britanic-american, destituirea conducerii SIS și aducerea în fruntea noii instituții a unor specialiști competenți, capabili să anticipeze planul Rusiei de a arunca Republica Moldova în „proteste”, anarhie și haos. 

2. Includerea urgentă în Codul Penal a unui capitol aparte, care să cuprindă COLABORAȚIONISMUL ca formă de colaborare cu regimurile de ocupație, cu state ce au declanșat un război hibrid pe teritoriul nostru național, cu persoane care finanțează acțiuni de destabilizare etc.

3. Limitarea circulației libere spre Federația Rusă a persoanelor, „cărăușilor” și grupurilor subversive, care fac naveta la „statul major” de la Moscova al criminalului Șor și la alte „centre de instruire”.

Partidul Reîntregirii Naționale ACASĂ rămâne ferm pe pozițiile integrării Republicii Moldova în spațiul național românesc, precum e prevăzut în Declarația de Independență față de Rusia imperială, ca unică soluție existențială pentru românii de la est de Prut. Doar astfel putem ajunge sub umbrela NATO și în familia democrațiilor europene, asigurându-ne pe această cale libertatea, democrația și bunăstarea”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.