Podul Minciunilor Actualitate Internă

În sfârșit: România TV a fost INTERZISĂ în R.Moldova! Jocul FSB-ist pe care îl fac agenții Sebastian Ghiță și Ilan Șor, pentru gloria lui Putin și a Rusiei genocidare. De ce nu ia CNA măsuri împotriva România TV?

În sfârșit: România TV a fost INTERZISĂ în R.Moldova! Jocul FSB-ist pe care îl fac agenții Sebastian Ghiță și Ilan Șor, pentru gloria lui Putin și a Rusiei genocidare. De ce nu ia CNA măsuri împotriva România TV?

Televiziunea România TV – oficină de propagandă rusească deținută de infractorul fugar Sebastian Ghiță, individ protejat de serviciile secrete rusești – a fost eliminată, marți, din grila de posturi retransmise prin rețelele de cablu de MoldTelecom, compania de stat din stânga Prutului.

Decizia este necesară și salutară, ba chiar întârziată. România TV se preta la o propagandă rusească chiar mai mizerabilă decât cele 6 posturi rusești oficiale recent interzise, întrucât acredita ideea că în România ar exista susținere pentru războiul rusesc din Ucraina și că aceeași Românie ar fi de acord cu Ilan Șor, Igor Dodon, Ivan Ceban și cu ceilalți agenți ai Moscovei dintre Prut și Nistru. 

Narațiunile anti-NATO și anti-UE ale României TV reprezentau otravă pură pentru publicul basarabean, mai ales că toate aceste abjecții sunt revărsate de un post așa-zis ”românesc”. România TV a susținut de la început, agresiv și prin evidente campanii de fake news, că așa-zisele proteste regizate de FSB-GRU în centrul Chișinăului ar fi legitime (și nu o făcătură a rușilor, cum de fapt sunt), catalogând-o pe pro-europeana Maia Sandu drept ”dictatoare”. Asta în condițiile în care dictatura de la Kremlin menține R.Moldova la stadiul de cea mai săracă țară a Europei în timp ce săvârșește genocid în Ucraina și cauzează provocări în așa-zisa Transnistria. 

Eradicarea României TV din grila de programe a R.Moldova vine după ce, recent, 6 televiziuni rusești oficiale au fost interzise în spațiul dintre Prut și Nistru. Nu vă îmbătați cu apă rece, în pofida numelui, România TV e la fel de rusească. E inacceptabil faptul că CNA nu ia măsuri împotriva acestei televiziuni de propagandă. 

Nu mai devreme de ieri, scriam pe Facebook următoarele: 

Condamnat fugit în Israel, pro-rusul Ilan Șor regizează, la comanda FSB-GRU, așa-zise proteste în centrul Chișinăului. O face încă de la începutul toamnei (patternul a fost pus în scenă și la Erevan, tot la comanda Rusiei, în mai-iunie anul curent). Șor amenință și că va opera ”dezvăluiri explozive”, în direct, despre diverse nume grele ale puterii de la Chișinău. Adică Moldova Leaks se transformă în Șor Leaks. 

Inevitabil, partitura lui Șor (o partitură 100% kremlinologică) are de suferit acum, când puterea a suspendat licențele de funcționare a 6 televiziuni rusești. Cu toate acestea, mi-e clar că propaganda va bălti la propriu în alte oficine travestite drept ”pro-europene”, ”pro-românești” și ”anti-corupție” (gen Jurnal TV), dar și pe internet (unde segmentele îmbătrânite de la sate nu prea intră). 

Ce face Ilan Șor de câteva luni în stânga Prutului a încercat să facă Sebastian Ghiță pe malul drept, în 2018-2019, după fuga sa, când rostogolea așa-zise dezvăluiri cu adresă și fotografii false, de la Belgrad, protejat de serviciile rusești de informații, deopotrivă cu tot soiul de narațiuni putiniste. Bunăoară, Sputnik a citat România TV și Antena 3 (mai exact pe Bogdan Chirieac) când a anunțat că în Piața Victoriei ar avea loc ”o tentativă de lovitură de stat”. 

România TV face, de ani de zile, propagandă rusească pe față. Narațiunile nu sunt numai anti-ucrainene, ci și anti-românești. Desigur, agentul Ghiță nu se poate deda la toate câte le face agentul Șor (și nici nu ar fi eficient), fiindcă România e membră NATO și UE, la noi fiind alte realități decât în stânga Prutului, însă mi-e clar că punctajul vine din același loc și comportă aceleași obiective, dincolo de amestecarea uzuală a minciunilor cu fragmente de adevăr, în detrimentul acestuia din urmă.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.