Editorial

Când Ivan a devenit Ion

Când Ivan a devenit Ion

Ivan Ceban, primarul dezastruos al Chișinăului – care, brusc, e prezentat, de unele instituții media, drept ”Ion” Ceban – este pregătit de Moscova pentru a-i lua locul doamnei Maia Sandu. 

Recosmetizat de serviciile secrete rusești, Ceban vrea să pară un lider ”independent” și cică ”pro-european”. S-a detașat de Igor Dodon pentru a poza în ”altceva”. A părăsit PSRM și și-a lansat propriul partiduleț, totul la indicațiile serviciilor secrete rusești, care-l consiliază de ani de zile. 

 

Că face asta în R.Moldova, era mai mult decât previzibil. Marea problemă este că Ivan Ceban a reușit să păcălească multe instituții locale din România. Vine aici și minte că el vrea relații bune cu România. Chiar se bate cu pumnul în piept că ar fi mare ”român” și insistă că s-ar lupta pentru limba română în spațiul dintre Prut și Nistru. Minte cum respiră.

Foarte grav e că autoritățile locale nu verifică niciodată cine e de fapt acest personaj. La un moment dat, Ivan a ajuns și la Brașov. Deși orașul are o comunitate mare de basarabeni (foarte mulți studenți, unii mutându-se aici după terminarea studiilor), nimeni nu i-a sunat ca să-i întrebe ceva, orice, despre numitul Ivan Ceban. Prezentându-se alături de reprezentanți ai diferitelor autorități locale din România, acest individ toxic aduce un mare dezavantaj imaginii României în R.Moldova. Probabil că asta și urmărește.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.