Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) reacționează tranșant după anunțurile separatiștilor ruși de la Tiraspol privind ”cererile crescânde” din partea străinilor pentru așa-zisa ”cetățenie a RMN”: ”NU este valabilă și NU produce efecte juridice!”. Minciunile separatiștilor

EXCLUSIV. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) reacționează tranșant după anunțurile separatiștilor ruși de la Tiraspol privind ”cererile crescânde” din partea străinilor pentru așa-zisa ”cetățenie a RMN”: ”NU este valabilă și NU produce efecte juridice!”. Minciunile separatiștilor

La solicitarea Podul.md, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al R.Moldova ne-a remis, în exclusivitate, un răspuns oficial privitor la anunțurile separatiștilor pro-ruși de la Tiraspol referitor la faptul că tot mai mulți străini ar vrea să obțină așa-zisa ”cetățenie a PMR” (o gubernie rusească nerecunoscută de nimeni).  

În răspunsul oferit publicației noastre, SIS a reiterat caracterul anticonstituțional al regimului separatist pro-rus instaurat în teritoriile noastre din stânga Nistrului, precizând că acțiunile sale sunt profund ilegale, fiind nerecunoscute pe plan internațional. 

“Regimul secesionist din regiunea transnistreană a Republicii Moldova nu este recunoscut de către comunitatea internațională, fiind neconstituțional. Drept urmare, așa-numită cetățenie a ‹rmn› nu este valabilă și nu produce efecte juridice”, se arată în comunicatul SIS. 

Recent, autoritățile-fantomă din așa-zisa Transnistria au lansat, prin intermediul propagandiștilor travestiți în ”jurnaliști”, elucubrația că mai mulți cetățeni străini, din diferite țări ale lumii, inclusiv din Ucraina și R.Moldova vecine (detalii AICI), ar solicita obținerea așa-zisei “cetățenii” a așa-zisei “rmn” (“republica moldovenească nistreană”). 

În realitate, regimul separatist de la Tiraspol încearcă, prin astfel de minciuni propagandistice, să lovească în R.Moldova, pentru a se ”legitima” pe plan european, ceea ce e de-a dreptul caraghios. 

Cine poate crede că ”mulți” cetățeni străini se îmbulzesc să primească așa-zisa cetățenie a guberniei de la Est de Nistru, născocită prin război, crime de război, crimă organizată și contrabandă, din care localnicii de diverse etnii fug de rup pământul, din pricina sărăciei și a ocupației rusești? 

Conform datelor oficiale, peste 97% dintre cetățenii din stânga Nistrului și-au luat cetățenia R.Moldova pentru a putea evada oricând din anacronicul “rai leninist“. O bună parte dintre aceștia au obținut, mai mult sau mai puțin legal, și cetățenia română (detalii AICI).

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.