Actualitate Internă

EXCLUSIV Incredibil, dar adevărat! Poliția R. Moldova transmite că NU poate sancționa, prin amendă, afișarea publică a simbolurilor separatiștilor pro-ruși de la Tiraspol. Motivul invocat de autorități

EXCLUSIV Incredibil, dar adevărat! Poliția R. Moldova transmite că NU poate sancționa, prin amendă, afișarea publică a simbolurilor separatiștilor pro-ruși de la Tiraspol. Motivul invocat de autorități

După 33 ani de la obținerea independenței de către statul românesc de la est de Prut, toate autoritățile care s-au perindat la guvernare au reușit "să exceleze" în contraperformanța de a le permite adepților separatismului transnistrean și provocatorilor Moscovei să zburde liber pe teritoriul R. Moldova cu așa-zisele "simboluri" ale regimului secesionist din stânga Nistrului. 

Și nu oriunde, ci chiar în centrul Chișinăului, acolo unde, în fiecare an, pe 9 mai, agentura moscovită aduce o gloată de cetățeni pe care i-a spălat pe creier și care afișează cârpe cu simboluri separatiste, ceea ce reprezintă nu numai un afront față de acest stat, Republica Moldova, ci și o gravă sfidare față de toți eroii români-basarabeni căzuți la datorie în 1992, în războiul pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Basarabiei noastre.  

În urma unei solicitări formulate de Podul.md către Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției, retrimisă către Inspectoratul General al Poliției (IGP), oamenii legii ne-au comunicat că autoritățile de resort nu pot sancționa, prin amendă, afișarea publică a simbolurilor separatiștilor ruși de la Tiraspol, indiferent că este vorba de așa-zisul drapel filosovietic roșu-verde-roșu, ori de drapelele unor regimente militarizate ilegale din stânga Nistrului.  

Inspectoratul General al Poliției ne-a comunicat (foto jos) că pedepsirea pentru afișarea simbolurilor criminale ale separatiștilor ruși ar putea avea loc doar după ce instituția legislativă a țării, Parlamentul Republicii Moldova, va opera modificările corespunzătoare asupra Codului Penal și Codului Contravențional.  

Prin comparație, Ucraina a interzis prin lege, încă din 2016, propaganda organizațiilor ilegale înființate în anumite districte din regiunile ucrainene Donețk și Lugansk, adică ale așa-ziselor "DNR" și "LNR", entități separatiste ce corespund în prezent unor zone ocupate de Rusia. (sursa: AICI)

De subliniat este faptul că în preambulul legii care sancționează simbolurile rusești separatiste, Ucraina a menționat că măsura are ca scop prevenirea înclinațiilor separatiste în alte regiuni ucrainene. În acest context, legiuitorii basarabeni interesați de preluarea practicii ucrainene ar trebui să-și amintească de un alt "spin din carnea" R. Moldova, așa-zisa UTA Găgăuzia, și să se gândească și la caracterul rusolingv al nordului R. Moldova care ar putea fi exploatat oricând, pe viitor, de către criminalii de la Kremlin.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.