Actualitate Internă Cap de pod

VIDEO. APELUL lui Valentin Dolganiuc: ”Parlamentul de la Chișinău trebuie să interzică așa-zisa mitropolie a lui Cantarean pe teritoriul R.Moldova!” Viesparul imperiului criminal rusesc

VIDEO. APELUL lui Valentin Dolganiuc: ”Parlamentul de la Chișinău trebuie să interzică așa-zisa mitropolie a lui Cantarean pe teritoriul R.Moldova!” Viesparul imperiului criminal rusesc

Președintele Partidului Reîntregirii Naționale ”ACASĂ” – l-am numit pe unionistul Valentin Dolganiuc, semnatar al Declarației de Independență a R.Moldova față de Rusia – solicită Parlamentului de la Chișinău să urmeze exemplul dat de Rada Supremă de la Kyiv și să interzică activitatea așa-zisei mitropolii rusești a KGB-istului Cantarean. Amintim că, recent, autoritățile de la Kyiv au interzis activitatea organizațiilor religioase rusești pe teritoriul Ucrainei.

În cele ce urmează vă prezentăm apelul lansat de Valentin Dolganiuc: 


”Mă aflu în fața unui viespar al imperiului criminal rusesc: este vorba de așa-zisa mitropolie a Moldovei în frunte cu Cantarean. Zilnic, peste 1000 de trâmbițe rusești susțin războiul lui Putin, se roagă pentru viața lui Kirill și a lui Putin, susținând astfel crimele abominabile care se derulează deja de doi ani și jumătate pe teritoriul Ucrainei. 

Am făcut de câteva ori apel către instituțiile de stat ale Republicii Moldova ca să interzică activitatea acestei așa-zise mitropolii rusești pe teritoriul Republicii Moldova, însă nu am fost auzit, În schimb, am fost auzit de către Rada ucraineană, care acum două zile a adoptat legea ce interzice activitatea mitropoliei rusești pe teritoriul Ucrainei. Atât biserica rusă cât și toate instituțiile afiliate acesteia nu mai au nici un drept să activeze pe teritoriul Ucrainei. La Kiev am fost auzit, la Chișinău nu sunt auzit.

Dacă această așa-zisă mitropolie rusească, această coloană a imperiului rusesc nu va primi interdicție și nu va fi scoasă înafara legii, consecințele sunt din cele mai nefaste.

Zilele acestea, un grup numeros de preoți ai acestei așa-zise mitropolii a plecat la Moscova pentru a primi indicații valoroase, posibil că și bani, pentru a desfășura o activitate care ar menține Republica Moldova pe orbita imperiului rusesc. Acești popi ai Rusiei se deplasează nestingheriți, merg la Moscova și se întorc fără să fie verificați corespunzător, controlați și scoși înafara legii. Din acest motiv, Partidul Reîntregirii Naționale ACASĂ face apel încă o dată către Parlamentul Republicii Moldova ca să adopte un act normativ care să scoată înafara legii așa-zisa mitropolie a Moldovei. 

În caz contrar, consecințele acțiunii acestei coloane rusești pe teritoriul Republicii Moldova vor fi nefaste, abominabile și nu vor mai putea fi reparate”.   

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.