Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV Valentin Dolganiuc scoate în relief impostura lui Vlad Bilețchi: "M-a sunat să facem protest la monumentul lui Ștefan cel Mare. Dar ce?! Ștefan cel Mare a atacat Ucraina?! Eu propun să facem protest în fața Ambasadei Rusiei!"

EXCLUSIV Valentin Dolganiuc scoate în relief impostura lui Vlad Bilețchi: "M-a sunat să facem protest la monumentul lui Ștefan cel Mare. Dar ce?! Ștefan cel Mare a atacat Ucraina?! Eu propun să facem protest în fața Ambasadei Rusiei!"

Unionistul Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, atrage atenția că Vlad Bilețchi, personaj care s-a perindat o vreme și prin cercurile partidului AUR, are un profil similar cu cel al impostorului Iurie Roșca, pion folosit în trecut de Rusia pentru a compromite mișcarea unionistă. 

În acest context, Valentin Dolganiuc relatează un dialog avut cu Vlad Bilețchi în contextul războiului dus de Rusia contra Ucrainei. Fiind pusă în discuție organizarea unui protest împotriva agresiunii Ruse, Vlad Bilețchi a insistat ca acțiunea să nu se desfășoare în fața Ambasadei Rusiei, spune Valentin Dolganiuc. 

Declarațiile au fost făcute de Valentin Dolganiuc pe parcursul celei mai recente ediții a emisiunii #raport, realizată la Chișinău de jurnalistul Nicolae Chicu pentru publicația Podul.md. 

Nicolae Chicu: Dacă stai să analizezi ulterior, cei care s-au declarat unioniști după Roșca au mers, la fel, pe drumul trădărilor. Mai nou, ăștia mai tineri, care toți se declară unioniști, deja fac jocul lui Șor. Putem să concluzionăm că Moscova n-a lăsat curentul unionist din mâini, adică îl finanțează, îi bagă kompromate. 

Valentin Dolganiuc: Nici nu putea să-l lase. Și parcă vedem că aceștia mai tineri, veniți pe acest segment, dau impresia că sunt de partea românismului, că sunt de partea ideii naționale românești. Însă, dacă ne uităm la acțiunile lor și dacă ne uităm la declarațiile lor... De exemplu, mă refer la narațiunile imperiului rusesc tirajate de către Vlad Bilețchi la un post televiziune în limba rusă de aici la Comrat. Acesta spune că în Ucraina luptă de fapt NATO cu Rusia. 


Bilețchi m-a sunat pe mine în urmă cu doi ani: "Hai să facem protest". Îl întreb unde. Iar el răspunde: "La monumentul lui Ștefan cel Mare". Asta în contextul în care făcusem câteva proteste în fața Ambasadei Rusiei. Și zic: "Dar ce?! Ștefan cel Mare a atacat Ucraina?! Eu propun să facem protest în fața Ambasadei Rusiei!". "Nu, nu, nu, acolo nu se poate", răspunde Bilețchi. 

Vedeți video: 



În cele din urmă, Bilețchi s-a perindat pe la câteva acțiuni în fața Ambasadei Rusiei, postând de acolo câteva video-uri pe Facebook, întrucât deja bătea prea tare la ochi atitudinea sa foarte reconciliabilă față de regimul terorist de la Kremlin, care comite atrocități zi de zi în Ucraina. Însă, în timp ce a pretins că protestează, la rândul său, contra Rusiei, Bilețchi a continuat până în prezent să propage intoxicările Moscovei. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.