Actualitate Internă

Anatol Șalaru: "Integrarea europeană nu exclude Unirea cu România. Noi acum trebuie să sprijinim referendumul, trebuie să o votăm pe Maia Sandu!"

Anatol Șalaru: "Integrarea europeană nu exclude Unirea cu România. Noi acum trebuie să sprijinim referendumul, trebuie să o votăm pe Maia Sandu!"

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Guvernul de la Chișinău, a transmis recent în emisiunea "Forum" de la Vocea Basarabiei că integrarea europeană a Republicii Moldova nu subminează șansele Unirii cu România, ci dimpotrivă. 

În acest sens, Anatol Șalaru și-a manifestat atât susținerea pentru referendumul din octombrie privitor la aderarea Republicii Moldova la UE, cât și față de Maia Sandu pentru ca aceasta să obțină al doilea mandat de președintă. 

"Integrarea europeană nu exclude Unirea cu România. Pur și simplu noi, fiind cea mai săracă țară din UE, suntem o țară de cerșetori, un Guvern de cerșetori, Parlament de cerșetori. Noi tot timpul am cerșit ceva. Acum ni s-a oferit ceva: aderarea la UE. Iar oamenii inteligenți înțeleg că decât să mai aștepți 30 sau 40 de ani până când Moldova nu va mai exista pe hartă și nu vor mai exista români în Basarabia, mai bine să aderăm acum la UE și, dacă va fi nevoie, ne vom integra, ne vom uni cu România în interiorul UE. Dar să nu uităm că nu vor mai exista frontiere, nu vor exista niciun fel de bariere, niciun fel de piedici. În UE eu fiind cetățean al R. Moldova pot veni la București să candidez la funcția de primar, așa cum sunt deja primari în România și la Timișoara și în alte orașe care nu sunt cetățeni români, ci au venit din Germania (precum Dominic Fritz, edilul Timișoarei - n.red.) sau din Franța, Clotilde Armand (ex-primar al Sectorului 1 din București - n.red.). Au candidat, au obținut funcții. Așadar, integrarea asta nu înseamnă doar beții la Cricova cu delegații din România și concerte făcute într-un loc sau altul. 

Noi acum trebuie să sprijinim referendumul, trebuie să o votăm pe Maia Sandu. Și nu o spun pentru că aș fi agentul ei electoral. Nu! Eu nu votez pentru Maia Sandu ca persoană fizică, ci eu votez pentru o idee. Salvarea noastră, acum, de urgia care vine de la est este aderarea la UE și câștigarea acestui referendum", a precizat Anatol Șalaru. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.