Actualitate Internă

Daniel Gheorghe sugerează Republicii Moldova să adere la UE prin Unirea cu România: "Există unele opinii care vor să rupă idealul european de idealul național al Unirii. Nu, ci ambele idealuri sunt complementare, ambele merg în aceeași direcție!"

Daniel Gheorghe sugerează Republicii Moldova să adere la UE prin Unirea cu România: "Există unele opinii care vor să rupă idealul european de idealul național al Unirii. Nu, ci ambele idealuri sunt complementare, ambele merg în aceeași direcție!"

Luând cuvântul recent pe parcursul conferinței "Familia Regală, mereu aproape de Republica Moldova", președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul de la Chișinău, deputatul PNL Daniel Gheorghe, a declarat că idealul integrării europene a Republicii Moldova nu este nicidecum divergent de cel al Unirii Republicii Moldova cu România, ci dimpotrivă: "ambele sunt complementare, ambele merg în aceeași direcție".

În acest sens, Daniel Gheorghe a sugerat că varianta pentru ca Republica Moldova să reușească să adere la Uniunea Europeană este Unirea cu România. 

"Această convergență pe care o vedem astăzi în Republica Moldova, deopotrivă cu România, cât și cu Uniunea Europeană, nu poate decât să vină în întâmpinarea idealului nostru național, care este unul singur și anume Unirea. Și spun acest lucru pentru că există unele opinii, în special în zona aceasta mai curând senzaționalistă a spațiului public, care vor să rupă idealul european de idealul național. Nu, ci ambele sunt complementare, ambele merg în aceeași direcție! Eu cred că vom fi împreună în Uniunea Europeană și vom fi mai repede în Uniunea Europeană decât ne imaginăm astăzi și decât se vaită tot felul de propagandiști ai Moscovei de pe un mal sau de pe celălalt al Prutului. România e de departe nu doar principalul susținător necondiționat al proiectului european al Republicii Moldova, dar e și țara mamă a Republicii Moldova și are o datorie morală față de Republica Moldova. O datorie morală care este una ce transcede dincolo de secole, de timpuri istorice și de persoane sau personaje care se pot perinda la un moment dat la puterea politică de la București ori de la Chișinău. (...) Consider că toate relațiile dintre Republica Moldova și România nu sunt relații prietenești, nu sunt relații de parteneriat strategic ori mai puțin strategic, nu sunt relații de vecinătate. Deseori, atunci când aud de la anumiți neinspirați, unii de la București, alții de la Chișinău, 'țara vecină' și alte trăsnăi de felul acesta prefer să închid televizorul", a afirmat Daniel Gheorghe. 

CITIȚI ȘI: 

Daniel Gheorghe: "Suntem datori să nu acceptăm sub nicio formă ticăloșia moldovenismului, argument ideologic al Rusiei prin care inoculează fraților noștri din Republica Moldova ideea că ar avea altă limbă și altă identitate decât cea românească! Cine nu a înțeles că suntem un singur popor român nu poate decât să facă jocul Rusiei!"

 

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.