Actualitate Internă Focus

Daniel Gheorghe: "Suntem datori să nu acceptăm sub nicio formă ticăloșia moldovenismului, argument ideologic al Rusiei prin care inoculează fraților noștri din Republica Moldova ideea că ar avea altă limbă și altă identitate decât cea românească! Cine nu a înțeles că suntem un singur popor român nu poate decât să facă jocul Rusiei!"

Daniel Gheorghe: "Suntem datori să nu acceptăm sub nicio formă ticăloșia moldovenismului, argument ideologic al Rusiei prin care inoculează fraților noștri din Republica Moldova ideea că ar avea altă limbă și altă identitate decât cea românească! Cine nu a înțeles că suntem un singur popor român nu poate decât să facă jocul Rusiei!"

Luând cuvântul recent pe parcursul conferinței "Familia Regală, mereu aproape de Republica Moldova", deputatul PNL Daniel Gheorghe - președinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul de la Chișinău, a declarat că este nevoie de un efort amplu, coordonat la nivelul mai multor sfere ale societății, care să combată propaganda rusească a "moldovenismului", ale cărei efecte sunt în continuare pregnante în Republica Moldova, mulți cetățeni considerând că moldovenii și românii sunt popoare diferite. 

"Suntem datori să nu acceptăm sub nicio formă ticăloșia moldovenismului, argument ideologic al Rusiei și al slugilor sale, care se încăpățânează să inoculeze fraților noștri din Republica Moldova ideea că ar avea altă limbă și altă identitate decât cea românească! Cine nu a înțeles că suntem un singur popor român nu poate decât să facă jocul Rusiei!", a subliniat Daniel Gheorghe. 

"Este foarte important ca în Republica Moldova să se încheie odată pentru totdeauna cu minciuna rusească a moldovenismului. Aceasta este o altă boală teribilă istorică pe care noi, din păcate, nici astăzi nu am reușit să o eradicăm. Această boală provine din propaganda bolșevică de după Marea Unire de la 1918. A fost cultivată de NKVD, de Comintern, de Rusia Sovietică, de KGB, de prietenii KGB-ului ș.a.m.d. Această propagandă spune că există poporul moldovenesc care vorbește limba moldovenească și că moldovenii nu sunt tot români, ci sunt un alt popor și trebuie să stea aproape de Rusia. Este foarte grav că încă vedem acest tip de propagandă și ea trebuie combătută. De asemenea, e foarte importantă prezența românească și sub aspect mediatic, sub aspectul societății civile, sub aspectul Bisericii, sub aspectul instituțiilor de cult, sub aspectul culturii, artei și al liderilor de opinie, respectiv a oamenilor politici români, de pe ambele maluri ale Prutului, care să se implice în această zonă (de combatere a propagandei - n.red.)", a punctat Daniel Gheorghe. 

"Pe 27 august s-au împlinit 33 de ani de la Declarația de Independență a Republicii Moldova. Frații basarabeni nu și-au declarat independența pentru a arăta că sunt o națiune distinctă de cea română și nici pentru a da apă la moară moldoveniștilor, ci pentru a se rupe definitiv de captivitatea înjositoare din imperiul sovietic, a se desprinde de Rusia cotropitoare și a îndeplini idealul Unirii cu Țara Mamă, România.

Scopul declarării independenței Republicii Moldova a fost, exact precum s-a întâmplat în 1918, Unirea cu România. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat în 1991, precum era absolut firesc, din cauza lașității puterii feseniste de la București și a cozilor de topor rusești care au acționat sistematic împotriva dezideratului nostru național, atât la Chișinău, cât și la București.

De atunci și până astăzi s-a perpetuat această nedreptate a împărțirii românilor în două state separate de malurile râului Prut. Independența Republicii Moldova se cere a fi încheiată prin actul istoric al Unirii, nu există altă finalitate!

În rest, noi suntem datori să nu acceptăm sub nicio formă ticăloșia moldovenismului, argument ideologic al Rusiei și al slugilor sale, care se încăpățânează să inoculeze fraților noștri din Republica Moldova ideea că ar avea altă limbă și altă identitate decât cea românească! Cine nu a înțeles că suntem un singur popor român nu poate decât să facă jocul Rusiei!", a mai precizat Daniel Gheorghe într-o postare publicată pe Tik Tok. 

CITIȚI ȘI:

Daniel Gheorghe sugerează Republicii Moldova să adere la UE prin Unirea cu România: "Există unele opinii care vor să rupă idealul european de idealul național al Unirii. Nu, ci ambele idealuri sunt complementare, ambele merg în aceeași direcție!"

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.