Actualitate Internă Focus

Doliu: fostul primar al Sadovei, unionistul Vladimir Susarenco și soția lui, găsiți fără suflare. Român prin excelență, Susarenco era cunoscut în spațiul public basarabean pentru pozițiile sale unioniste, fiind în antiteză cu consăteanul său, ex-președintele rusofil al R. Moldova, Igor Dodon

Doliu: fostul primar al Sadovei, unionistul Vladimir Susarenco și soția lui, găsiți fără suflare. Român prin excelență, Susarenco era cunoscut în spațiul public basarabean pentru pozițiile sale unioniste, fiind în antiteză cu consăteanul său, ex-președintele rusofil al R. Moldova, Igor Dodon

Doliu în localitatea călărășeană Sadova: unionistul Vladimir Susarenco și soția lui au fost găsiți decedați. Fostul primar al localității era cunoscut în spațiul basarabean pentru pozițiile sale pro-Unire. Acestea contrastau total cu viziunile pro-rusești ale consăteanului său, Igor Dodon, ex-președintele rusofil al R.Moldova, cel care se opunea și se opune în continuare dezideratului Reîntregirii neamului românesc. Astfel, Basarabia mai pierde un mare om de valoare, un adevărat român și un unionist desăvârșit. 

Potrivit informațiilor preliminare, soții Susarenco ar fi fost găsiți morți în beciul casei, fiind intoxicați cu dioxid de carbon emanat la fermentarea vinului. Cu mesaje de condoleanțe au venit reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local Sadova. 

“O tristețe nemărginită, ne-a lăsat fără grai pe toți sadovenii, a cutremurat întreaga noastră comunitate... vestea fulgerătoare a plecării la Domnul a familiei Susarenco Vladimir și Maria. Sfâșietor de dureros... Ce soartă... Au fost înzestrați de bunul Dumnezeu cu calități deosebite de oameni de omenie, gospodari, harnici, sârguincioși, modești și plini de dragoste către oameni și viață... În numele APL și al Consiliului Local Sadova ne exprimăm regretul profund pentru pierderea ex-primarului și în prezent consilier local, Vladimir Susarenco, cât și a soției Maria”, transmite Primăria Sadova, potrivit TV8 (detalii AICI).

Și Primăria Călărași a transmis un mesaj de condoleanțe: 

“Cu sufletele împietrite de durere am aflat că soarele vieții a apus pentru fostul nostru coleg Vladimir Susarenco, care a fost viceprimarul orașului timp de 12 ani, precum și pentru soția sa Maria... Timpul nu a mai avut răbdare cu acești oameni minunați și plini de viață... Dumnezeu să mângâie familia greu încercată! Odihnă veșnică, bunul nostru coleg”.

Vladimir Susarenco avea 64 de ani. În 2018, el a fost prezent la Marea Adunare Centenară dedicată Marii Unirii de la 1918. De asemenea, acesta a semnat o declarație simbolică de unire a localității Sadova cu România, gestul său fiind urmat de alți 500 de locuitori din Sadova care și-au pus semnătura pe document. Atunci, Sadova devenea a 106-a localitate din R. Moldova care s-a pronunțat pentru Unirea cu România (detalii AICI și AICI).

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.