Actualitate Internă Focus

VIDEO Un cetățean moldovean, vorbitor de rusă, i-a sfidat pe „pacificatorii” ruși de pe Nistru. A deschis geamurile și a dat la maximum o melodie ucraineană: „Mă aflu pe teritoriul Republicii Moldova și voi acționa așa cum vreau!”

VIDEO Un cetățean moldovean, vorbitor de rusă, i-a sfidat pe „pacificatorii” ruși de pe Nistru. A deschis geamurile și a dat la maximum o melodie ucraineană: „Mă aflu pe teritoriul Republicii Moldova și voi acționa așa cum vreau!”

Un cetățean al Republicii Moldova, vorbitor de rusă, i-a sfidat pe așa-zișii pacificatori ruși de pe Nistru, trecând prin postul de control al acestora cu muzica dată tare și cu geamurile deschise, în timp ce filma reacția militarilor ruși. Din boxele mașinii răsuna o piesă patriotică ucraineană.

Șoferul a fost oprit de alți „pacificatori” ruși și atenționat că n-ar avea voie să filmeze în acel loc. Cu toate acestea, conducătorul auto i-a confruntat pe militari și a reușit să-și continue deplasarea, chiar dacă așa-numiții pacificatori au vrut să-l rețină.

„Sunt cetățean al Moldovei. Tu ești cetățean al Rusiei și vrei să mă reții pe teritoriul țării mele? Ai încurcat ceva?”, i-a pus la punct cetățeanul moldovean pe militarii ruși, deghizați în „pacificatori”.



Așa-zisa misiune a pacificatorilor ruși de pe Nistru este, de fapt, un paravan pentru consolidarea regimului separatist de la Tiraspol. În cadrul Misiunii Mixte de Pacificare (care teoretic are menirea să contribuie la menținerea păcii în Zona de securitate), militarii ruși sunt înarmați, cei mai mulți având însemnele Federației Ruse pe uniforme. Acțiunile acestora au fost contestate la nivel internațional și național, a scris Ziarul de Gardă într-un material în care a descris activitatea plină de abuzuri a misiunii de „pacificare” a Rusiei din Republica Moldova.

Vezi și: 

Așa-zisa Misiune de ”pacificare” la Nistru, controlată de RUSIA, este improprie, ineficientă și PERICULOASĂ pentru cetățeni. Concluziile Asociației Promo-LEX

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.