Saturday, Oct 5, 2024
Podul Minciunilor Actualitate Internă Focus

VIDEO "E despre a nu te comporta precum Kadîrov!". Armand Goșu, către cetățenii R. Moldova, pe tema LGBT: "Nu este vorba ca UE să oblige pe cineva să adere la această comunitate! E despre toleranță!". "Sperietoarea" LGBT, folosită intens de Rusia pentru a submina euro-integrarea Republicii Moldova

VIDEO "E despre a nu te comporta precum Kadîrov!". Armand Goșu, către cetățenii R. Moldova, pe tema LGBT: "Nu este vorba ca UE să oblige pe cineva să adere la această comunitate! E despre toleranță!". "Sperietoarea" LGBT, folosită intens de Rusia pentru a submina euro-integrarea Republicii Moldova

Afirmația "Uniunea Europeană cere Republicii Moldova să impună în instituții cote de angajați din comunitatea LGBT" reprezintă una din tezele manipulatorii promovate de Kremlin și preluate cu exces de zel de politicienii pro-ruși de la Chișinău, de pildă de către socialistul Igor Dodon. Și nu este vorba doar despre această narativă, "sperietoarea" LGBT fiind folosită intens de Rusia în varii forme, cu scopul de a submina exercițiul democratic al referendumului ce va avea loc pe 20 octombrie privind euro-integrarea Republicii Moldova. 

Pe parcursul unui interviu acordat recent pentru Europa Liberă Moldova, istoricul și politologul Armand Goșu - profesor al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, a demontat manipulările Kremlinului, atrăgând atenția că tot ceea ce pretinde Uniunea Europeană este toleranța față de oamenii care aparțin comunității LGBT. În acest context, Armand Goșu i-a asemănat pe cei ce resping ideea de toleranță cu brutalul lider cecen Ramzan Kadîrov. 

"Desigur că sunt teme populare, sunt teme foarte vechi, unele datează de secole. (...) Când ajungi la chestiuni ce țin de corp, de natura umană, de sex, temperatura crește mult. (...) Problema nu este să faci cote de LGBT (în instituții, cum pretinde pro-rusul Igor Dodon - n.red.), ci să tolerezi, să nu mai pedepsești. Discuția s-a produs în România în anii 1990 și până la urmă s-a ajuns la scoaterea unui articol care îi pedepsea pe cei care aparțineau comunității LGBTQ. Dar nu este vorba despre a obliga pe cineva să adere (la comunitatea LGBT - n.red.) sau să impui cote (în instituții n.red.). Astea sunt aberații. Așadar, e vorba de toleranță, de a tolera un om care aparține acestei comunități. Ce înseamnă asta? Să nu-l arunci în închisoare! Păi asta te deosebește pe tine de Rusia lui Putin! Dar dacă tu începi să ai un comportament de Kadîrov din Cecenia, care îi vânează pe reprezentanții comunității LGBT și îi omoară de cele mai multe ori, atunci locul nostru nu mai este în lumea civilizată occidentală (...), ci undeva în Caucazul de Nord alături de Kadîrov", a punctat Goșu. 

Vedeți video de la minutul 40:42:



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.