Actualitate Internă

Fără discursul lui Putin de Revelion pe televiziunile basarabene! Consiliul Audiovizualului a confirmat că delirul dintre ani al criminalului de la Kremlin NU va fi admis în spațiul mediatic al R.Moldova

Fără discursul lui Putin de Revelion pe televiziunile basarabene! Consiliul Audiovizualului a confirmat că delirul dintre ani al criminalului de la Kremlin NU va fi admis în spațiul mediatic al R.Moldova

În urma unei solicitări din partea societății civile, Consiliul Audiovizualului a anunțat că discursul de Revelion al lui Vladimir Putin nu va fi admis în spațiul mediatic al R.Moldova. Menționăm că, de-a lungul ultimelor decenii, televizarea discursului de la Kremlin, în noaptea dintre ani, se transformase într-un soi de ”tradiție” în spațiul dintre Prut Nistru, ceea ce în sine a reprezentat o insultă de proporții pentru toți românii. 

Consiliul Audiovizualului a precizat că discursul lui Vladimir Putin oricum nu ar fi fost admis spre vizualizare ca urmare a deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 decembrie, care a suspendat, pe durata stării de urgență, licențele de emisie a șase posturi de televiziune: Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6. De obicei, delirul criminalului Putin era transmis de RTR Moldova, Ren Moldova și Primul în Moldova – detalii AICI

Amintim că, anterior, președintele R.Moldova, pro-europeana Maia Sandu, a anunțat că decizia suspendării licențelor de emisie a avut la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi rusești: lipsa informării corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului rusesc din Ucraina. Suspendarea licențelor este o decizie imperativ necesară care protejează spațiul informațional național, prevenind dezinformarea. 

“Păstrarea păcii și stabilității în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancțiunilor internaționale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului și viața liniștită a cetățenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru – să scape de justiție”, a punctat Maia Sandu.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.