Podul Minciunilor Actualitate Internă Focus

Consultant politic: "Cotele LGBT", o aberație propagată de Dodon și Șor din registrul "Maia Sandu aduce 30.000 de sirieni"

Consultant politic: "Cotele LGBT", o aberație propagată de Dodon și Șor din registrul "Maia Sandu aduce 30.000 de sirieni"

Pro-rușii de la Chișinău, în frunte cu Igor Dodon și liderii grupării criminale Șor, propagă cu disperare "sperietoarea" LGBT în speranța că vor submina astfel calea europeană a Republicii Moldova și, în mod particular, referendumul din 20 octombrie. Într-un interviu acordat recent pentru Deschide.md, consultantul politic Cristian Hrițuc atrage atenția că narativele propagate pe subiectul respectiv sunt niște "tâmpenii" din registrul "Maia Sandu va aduce în Republica Moldova 30 de mii de sirieni". 

Moderator: Dodon repetă aceste dezinformări ale Moscovei, referindu-se în prezent că după alegerile prezidențiale, la insistența partenerilor europeni, ar urma să fie impuse cote LGBT în cadrul instituțiilor de stat. România, care e stat membru al UE, a fost vreodată presată de alte state sau de Bruxelles să adopte anumite măsuri sau legi care ar favoriza minoritățile sexuale sau e încă o petardă lansată de Dodon? 

Hrițuc: Este o tâmpenie spusă de Dodon, una din seria de "vin 30.000 de sirieni". E o tâmpenie despre care știe că perinde la electoratul mai bătrân, care poate nu are de unde să se informeze, nu poate vedea. Dacă mai însoțești (manipularea - n.red.) cu un filmuleț fake făcut cu niște membri LGBT la o paradă este, ca să zic așa, materialul perfect. E o tâmpenie. Nici nu are rost să o comentăm. Nu există cote, nu există partea de impunere sau a unei discriminări pozitive că, vezi Doamne, nu mai contează profesionalismul, ci apartenența la o minoritate sexuală. O tâmpenie de-a lui Dodon! 

Amintim că, la sfârșitul lunii octombrie a anului 2016, exact înainte de alegeri, câteva portaluri de limba rusă din Republica Moldova, printre care terra.md, actualitati.md, allmoldova.md, point.md, publicaseră articole în care au scris că în cazul în care Maia Sandu va câștiga scrutinul electoral, aceasta va accepta în R. Moldova 30.000 de refugiați din Siria. Informația falsă s-a răspândit repede pe rețelele sociale și a trezit reacții contradictorii printre moldoveni. Ulterior, Maia Sandu a negat în repetate rânduri informația. Însă, "Povestea sirienilor" a continuat să capete amploare, ajungând să fie difuzată la unul din cele mai urmărite posturi TV din țară de la acea vreme, ne referim la Prime, televiziune asociată cu oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc. Postul de televiziune cu pricina a difuzat un material cu titlul "Diaspora siriană din Moldova o susţine pe Maia Sandu". Autorii materialului precizau următoarele: "Mai mulţi studenţi originari din Siria, care învaţă la Chişinău, îndeamnă cetăţenii să voteze candidatul PAS la scrutinul din 13 noiembrie. Într-un filmuleţ, apărut pe internet, studenţii străini spun că şi-ar dori ca şi alţi sirieni să emigreze în Moldova, pentru a scăpa de războiul din ţara lor". Filmulețul difuzat în reportajul Prime a fost încărcat pe un canal pe Youtube creat în aceeași zi. În el apăreau trei studenți sirieni de la USMF, care fuseseră manipulați să creadă că știrea falsă despre cei 30.000 de refugiați sirieni este adevărată. Tinerii și-au manifestat bucuria și le-au mulțumit moldovenilor și Maiei Sandu.

Acum, după "sperietoarea" sirienilor, conservele moscovite de la Chișinău încearcă să alimenteze "sperietoarea" LGBT pentru a crește reticența mai ales în rândul electoratului în vârstă în ceea ce privește calea europeană a Republicii Moldova. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.