După ce a scos rău din sărite Azerbaijanul cu o conduită considerată jignitoare în problema regiunii unde trupele ruse se ocupă de o așa-zisă ”menținere a păcii”, Moscova a reușit să provoace nervozitate și în partea cealaltă a conflictului din Nagorno Karabakh, în Armenia, cu o "ofertă" rusească de alăturare la o așa-zisă uniune cu Rusia și Belarus.
Astfel, pe 26 decembrie, Armen Grigoryan, secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, a declarat public că Erevanul ar fi „forțat” să se alăture unei uniuni a Rusiei și Belarusului, care ar fi o structură supranațională formată cu scopul de a ”aprofunda integrarea economică” a celor trei țări.
Pe lângă asta, Grigoryan a mai spus că Moscova exercită presiuni asupra Armeniei și în disputa privind coridorul Lachin de pe teritoriul Azerbaijanului, care leagă Armenia de enclava Nagorno Karabakh.
Răspunsul Kremlinului la declarațiile oficialului armean a venit imediat, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, care a declarat că "astfel de declarații pot fi considerate provocatoare, ele nu corespund realității. Niciunul dintre oficialii ruși nu a spus acest lucru și nu l-a impus către partea armeană prin nimeni".
La răspunsul lui Peskov, ne putem întrebă retoric – păi, când vreodată a forțat Kremlinul pe cineva sa face ce nu dorește?! Cum să zică așa ceva oficialii de la Erevan? Dacă nu ar fi de plâns, ar fi chiar de râs ce spune fără rușine Peskov – sursa AICI.