Actualitate Internă

Jurnalista română Ioana Constantin: "Maia Sandu se luptă să scoată R.Moldova de sub cizma Rusiei. Românii de peste Prut au dreptul să fie parte din UE ca și noi!"

Jurnalista română Ioana Constantin: "Maia Sandu se luptă să scoată R.Moldova de sub cizma Rusiei. Românii de peste Prut au dreptul să fie parte din UE ca și noi!"

Jurnalista română Ioana Constantin subliniază, într-o postare publicată pe Facebook, importanța referendumului din 20 octombrie privind integrarea europeană a Republicii Moldova, adăugând că președinta Maia Sandu se luptă astfel să scoată statul "de sub cizma Rusiei".

În schimb, într-o vădită antiteză cu politica dusă de puterea de la Chișinău, coaliția de guvernare de la București - PSD-PNL - a facilitat ascensiunea unor forțe politice pro-ruse în România, precum AUR, semnalează Ioana Constantin.  

"La Chișinău, Maia Sandu se luptă să scoată Moldova de sub cizma Rusiei, la noi partidele mari (de mână cu băieții din sistem) au băgat pro-rușii în Parlamentul României și i-au trimis și în Parlamentul European ca apoi să ne spună că luptă cu pericolul extremismului. Niciun alt stat UE și NATO din regiune nu are astfel de partide pro-ruse agresive cum a reușit România să ducă în Parlament.  

Duminica viitoare la Chișinău este un referendum pentru drumul european al R. Moldova. Kremlinul a trimis zeci de milioane de $ pentru a deturna acest referendum, pentru a induce frică în populație, pentru propagandă anti-UE. Românii de peste Prut au dreptul să fie parte din UE ca și noi. Peste Prut, sunt tot români. Destinul Basarabiei e doar alături de România, în marea familie europeană", scrie Ioana Constantin în postarea de pe Facebook. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.