Actualitate Internă

Daniel Gheorghe, mesaj pentru pro-rușii din R.Moldova: Tentativa Rusiei de destabilizare vă vizează și pe voi! Miza referendumului din 20 octombrie

Daniel Gheorghe, mesaj pentru pro-rușii din R.Moldova: Tentativa Rusiei de destabilizare vă vizează și pe voi! Miza referendumului din 20 octombrie

Tentativele Rusiei de a destabiliza Republica Moldova îi vizează pe toți cetățenii acestui stat, indiferent de etnie sau convingeri politice, adică inclusiv pe pro-ruși, a transmis președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul de la Chișinău, deputatul PNL Daniel Gheorghe. Astfel, pe parcursul unui discurs susținut recent în plenul Camerei Deputaților din Parlamentul României, Daniel Gheorghe a subliniat miza referendumului din 20 octombrie privind integrarea europeană a Republicii Moldova: "Vom vedea dacă frații noștri de dincolo de Prut vor merge ireversibil către aderarea la UE și apropierea definitivă de România, țara mamă, ori vor aluneca către totalitarismul rusesc". 

"Pe 20 octombrie 2024 va avea loc referendumul prin care cetățenii Republicii Moldova, cel de-al doilea stat românesc, sunt chemați la urne să decidă în vederea direcției către Uniunea Europeană a celuilalt stat românesc de pe malul stâng al Prutului. Ceea ce e foarte important de precizat cu privire la această situație constă în faptul că această opțiune are un impact geopolitic asupra întregii regiuni, fiind definitorie pentru direcția în care Republica Moldova, indisolubil legată de România și de destinul național al poporului român, se va îndrepta în următorii ani. După cum știm, la Chișinău acționează o serie de forțe pro-ruse care doresc nu doar să împiedice aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, nu doar să îndepărteze Republica Moldova de țara mamă, România, ci pur și simplu să distrugă ceea ce reprezintă în Republica Moldova opțiunea către democrație, către libertate și către unitatea națională a poporului român. Aceste forțe rusești nu se opun doar elementului românesc din Republica Moldova, ci se opun inclusiv celor care, deși nu sunt români la origine, împărtășesc aceleași valori cu majoritatea românească din Republica Moldova. Așadar, o spun foarte clar: tentativa rușilor de destabilizare a Republicii Moldova îi vizează pe toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de originea etnică, indiferent de limba pe care o vorbesc, indiferent de religie și indiferent de valorile pe care le împărtășesc. De aceea consider că este foarte important ca în această perioadă, România să își ofere întregul sprijin și suport pentru Republica Moldova și să înțeleagă faptul că, în funcție de acest referendum, vom vedea dacă frații noștri de dincolo de Prut vor merge ireversibil către aderarea la Uniunea Europeană și apropierea definitivă de România, țara mamă, ori vor aluneca către totalitarismul rusesc, către aceiași cotropitori care au distrus Basarabia, care au ocupat pământul românesc de la Prut și Nistru și care încearcă să țină Republica Moldova într-o zonă gri, într-o falsă neutralitate, într-o marginalitate a Europei și într-o periferie întotdeauna predispusă la riscuri de securitate majore. Locul Republicii Moldova este împreună cu România. Locul României este alături de Republica Moldova. Am convingerea că într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom fi iarăși o singură națiune română unită în Europa", a declarat Daniel Gheorghe. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.