Actualitate Internă

Avertisment venit direct de la Casa Albă: Rusia cheltuie milioane de dolari pentru a influența alegerile prezidențiale și referendumul din R.Moldova. Precizările contraamiralului John Kirby

Avertisment venit direct de la Casa Albă: Rusia cheltuie milioane de dolari pentru a influența alegerile prezidențiale și referendumul din R.Moldova. Precizările contraamiralului John Kirby

Casa Albă a avertizat, marţi, că Rusia încearcă să submineze viitoarele alegeri prezidenţiale din Republica Moldova. 

Potrivit lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, Moscova a cheltuit milioane de dolari pentru a influenţa scrutinul prezidențial și referendumul pentru integrare în Uniunea Europeană care vor avea loc concomitent duminică, 20 octombrie.

„Rusia lucrează activ pentru a submina alegerile din Moldova şi integrarea sa europeană”, le-a declarat John Kirby jurnaliştilor prezenți la Casa Albă

„În ultimele câteva luni, Moscova a alocat milioane de dolari pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din Moldova. Evaluăm că aceşti bani au fost direcţionaţi către finanţarea partidelor sale preferate şi către răspândirea dezinformării pe reţelele sociale, în favoarea campaniilor acestora”, a mai sus oficialul american (care este și contraamiral în rezervă al Marinei americane).

Kirby a mai acuzat anterior Rusia că încearcă să destabilizeze Moldova, afirmând anul trecut că scopul său final este să aducă un guvern pro-Moscova la Chişinău.

Preşedinta pro-europeană în exerciţiu, Maia Sandu, este favorita clară a scrutinului prezidenţial de duminică, în faţa altor 10 candidaţi, majoritatea pro-ruși sau conectați cu Kremlinul care încearcă, prin diverse mijloace și narative false, să convingă populația că aderarea la Uniunea Europeană ar presupune inclusiv renunțarea la credința ortodoxă, valorile tradiționale și impunerea doctrinei LGBT.

Tot duminică, se va desfășura și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Alegătorii vor fi întrebați dacă ar trebui modificată Constituţia pentru a face din aderarea la UE o aspiraţie oficială a ţării, similar cu modificările aduse Constituţiei Georgiei în 2017.

CITEȘTE ȘI: VIDEO O jurnalistă s-a infiltrat în viesparul moscovit șorist și a reușit să demaște cum sunt corupți alegătorii în perspectiva zilei istorice de 20 octombrie. O parte dintre membrii schemei infracționale kremliniste se plâng însă că NU au primit toți banii ce le-au fost promiși. Argații Moscovei au început să se fure de zor între ei: "Unde-s banii mei?!"

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.