Podul Minciunilor Actualitate Internă

Îngrijorarea unor basarabeni că apartenența la UE va prejudicia ortodoxia, demontată de un expert prin oferirea exemplelor României și Greciei: "I-a forțat cineva să plece din biserica proprie?"

Îngrijorarea unor basarabeni că apartenența la UE va prejudicia ortodoxia, demontată de un expert prin oferirea exemplelor României și Greciei: "I-a forțat cineva să plece din biserica proprie?"

Adresându-se moldovenilor ce sunt sceptici în ceea ce privește votul din 20 octombrie privind integrarea europeană a Republicii Moldova, întrucât se tem că ortodoxia va fi prejudiciată de apartenența la Uniunea Europeană, expertul Andrei Curăraru, din cadrul think tank-ului Watchdog.md, le-a transmis că situația este de fapt la polul opus, dând în acest sens ca exemplu România și Grecia, țări ce sunt membre ale blocului european și în care comunitatea ortodoxă continuă să predomine și chiar se dezvoltă. 

Afirmațiile au fost făcute de Andrei Curăraru în cadrul unui interviu acordat recent pentru Nord News

"Mulți își fac griji pentru religie. Să nu uităm că cel mai mare locaș sfânt ortodox se află în România, în Uniunea Europeană, că toți politicienii noștri pro-ruși merg să se roage la Athos și că în Germania, de exemplu, una dintre cele mai rapid crescânde comunități este cea ortodoxă, căci se organizează românii, moldovenii și își construiesc lăcașe sau chiar își fac rugăciunile în lăcașe catolice sau protestante care le oferă posibilitatea asta. Sunt mai bine de 30 de milioane de ortodocși în Uniunea Europeană și trebuie să ne uităm la Grecia, care din 1986 este membră a Uniunii Europene și la moment are circa 90 de procente ortodocși. I-a forțat cineva să plece din biserica proprie?", a punctat expertul. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.