Actualitate Internă Focus

Consultant politic: "Dacă aș fi supărat pe Maia Sandu, poate mi-aș anula votul la prezidențiale, dar aș vota pentru referendum! Referendumul pentru UE înseamnă șansa fiecărui moldovean de a trăi mai bine!". Mesaj adresat în mod special acelor unioniști care manifestă scepticism în legătură cu referendumul, prin prisma nemulțumirilor pe care le au față de președintă

Consultant politic: "Dacă aș fi supărat pe Maia Sandu, poate mi-aș anula votul la prezidențiale, dar aș vota pentru referendum! Referendumul pentru UE înseamnă șansa fiecărui moldovean de a trăi mai bine!". Mesaj adresat în mod special acelor unioniști care manifestă scepticism în legătură cu referendumul, prin prisma nemulțumirilor pe care le au față de președintă

Cristian Hrițuc - consultant politic și fost consilier prezidențial - s-a adresat acelor cetățeni ai Republicii Moldova care prin prisma nemulțumirilor pe care le au față de președinta Maia Sandu se opun nu numai acesteia, ci și referendumului de duminică privitor la integrarea europeană a celui de-al doilea stat românesc. Cristian Hrițuc s-a referit mai ales la segmentul unionist din rândul cetățenilor, în contextul în care o parte dintre aceștia doresc să boicoteze referendumul. 

"Dacă aș fi supărat pe Maia Sandu, poate mi-aș anula votul la prezidențiale, dar aș vota pentru referendum. Aici trebuie făcută distincția. Dacă vrei să o sancționezi pe Maia Sandu, nu trebuie să te sancționezi pe tine, să îți blochezi șansa de a ajunge în Uniunea Europeană. Referendumul pentru Uniunea Europeană înseamnă șansa fiecărui moldovean de a trăi mai bine", le-a transmis Hrițuc respectivilor cetățeni. 

Afirmațiile au fost făcute de Cristian Hrițuc pe parcursul unui interviu acordat recent pentru IndependentNews

Cristian Hrițuc: Am identificat un segment de unioniști care nu vor să vină la referendum pe idea "dom’le, a fost o manevră politică a Maiei Sandu". Sunt supărați pe guvernare. Aș vrea să le transmit că referendumul, până la urmă, are și rolul de a apropia România mai mult de Republica Moldova. Să nu uităm că România a fost garanția pentru Republica Moldova în fața întregii Uniuni Europene. (...) I-aș sfătui pe acești unioniști să se ducă la vot și să se gândească la România. Ar întoarce României un serviciu. Când România a fost garantul tău peste tot, nu poți să votezi împotriva României. 

Reporter: Din păcate au existat întotdeauna mize mici…

Cristian Hrițuc: Sunt și supărări normale. Omul se uită, îi e tot mai greu, se folosește multă emoție. Trebuie să fie un vot rațional. Moldova pe drumul spre Uniunea Europeană înseamnă Moldova susținută. Moldova împotriva Uniunii Europene sau cu un referendum invalidat înseamnă posibilitatea ca Moldova să rămână în continuare în zona gri. E simplu.

Reporter: Și dacă vor dori să meargă să muncească în UE, pentru moldovenii care nu sunt și cetățeni români e singura lor opțiune.

Cristian Hrițuc: Poate asta îi convinge. Trebuie să știe: aleg drumul ireversibil spre Vest, pot să rămână cu toate avantajele de până acum. Sau vor să-l oprească. Nimeni nu îți garantează că Acordul de asociere UE- Moldova nu va fi la un moment dat rupt, cu tot ceea ce presupune el, de la circulația liberă, până la comerț. Este necesar să se treacă peste supărările de moment. Rusia poate să mă țină în continuare? Nu. Dacă vrei să intri în familia europeană, dovedește-o. Pentru că familia europeană stă și te ajută, te așteaptă să te primească. (...) Referendumul nu e numai despre Maia Sandu. Referendumul este despre viitorul Moldovei. Dacă aș fi supărat pe Maia Sandu, poate mi-aș anula votul la prezidențiale, dar aș vota pentru referendum. Aici trebuie făcută distincția. Dacă vrei să o sancționezi pe Maia Sandu, nu trebuie să te sancționezi pe tine, să îți blochezi șansa de a ajunge în Uniunea Europeană. Referendumul pentru Uniunea Europeană înseamnă șansa fiecărui moldovean de a trăi mai bine.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.