Editorial

”Colindul” moldoveniștilor

”Colindul” moldoveniștilor

Să râdem cu fetele și băieții de la Chișinău: au schimbat versurile unui colind, ca să nu spună cumva „român-românesc”, că li se rupea limba-n gură. În rest să fim sănătoși și la anul și să dea Dumnezeu cât mai mulți nătângi miniștri și secretari de stat la București, să le umple portofelele șmecherilor de la Chișinău și să le țină spatele pentru orice ticăloșie.

În altă ordine de idei: a ieșit din politică (oarecum!) Andrei Năstase, băiatul care i-a alungat pe unioniști de la protestele de la Chișinău din 2015-2016, cel care a reușit performanța să aducă un socialist pro-rus la primăria Chișinăului, că nici el nu putea sărmanul să pronunțe clar „român-românesc”, după cum le-a declarat unor ziariști ruși el și-a luat pașaport românesc nu că ar avea vreo legătură cu România, dar ca să poată călători în UE fără viză, mai în scurt nu are rost să ne amintim toate aiurelile lui Andrei Năstase. 

Poate doar să nu uităm că a fost ținut în brațe de la București cu nădejde frățească, adus și plimbat prin România în pandemie când erau granițele închise, nu că ar învăța cineva de la București vreo lecție după a nu știu câta țeapă cu un pezevenghi de la Chișinău.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.