Actualitate Internă Cap de pod

Maia Sandu, primele declarații pe fondul incertitudinii ce planează asupra referendumului: "Dimensiunea fraudei este fără precedent! Avem probe!"

Maia Sandu, primele declarații pe fondul incertitudinii ce planează asupra referendumului: "Dimensiunea fraudei este fără precedent! Avem probe!"

Președinta Maia Sandu a făcut primele declarații pe fondul situației de incertitudine ce planează asupra referendumului privitor la integrarea europeană a Republicii Moldova. Aceasta a afirmat că dimensiunea fraudei comise de forțele politice pro-rusești este una fără precedent, ce presupune cumpărarea a sute de mii de voturi. 

"Moldova s-a confruntat azi și în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra libertății și democrației din țara noastră! Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile intereselor noastre, au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace, pentru a ne duce într-o zonă de incertitudine și instabilitate.

Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 de mii de voturi! Dimensiunea fraudei este fără precedent! Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic. Scopul lor a fost să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm libertatea și democrația! Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii", a declarat Maia Sandu. 


Precizăm în acest context că până la ora 1:30, după centralizarea a 91,53% din procesele verbale, 53,37% dintre cetățeni au votat contra integrării europene a Republicii Moldova, singura șansă de răsturnare a rezultatului venind în prezent dinspre Diaspora, de unde se așteaptă un vot covârșitor în favoarea taberei pro-europene. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.