Monday, Oct 28, 2024
Podul Minciunilor Actualitate Internă

Răzvan Gheorghe: "Sper ca Ion Cristoiu și Turcescu să fie puși sub acuzare de un tribunal de la Kyiv, alături de Natașa și de Iurie Roșca pentru operațiunile rusești coordonate împotriva Ucrainei și a ucrainenilor". Ce a putut debita Cristoiu contra Ucrainei în contextul alegerilor din Republica Moldova

Răzvan Gheorghe: "Sper ca Ion Cristoiu și Turcescu să fie puși sub acuzare de un tribunal de la Kyiv, alături de Natașa și de Iurie Roșca pentru operațiunile rusești coordonate împotriva Ucrainei și a ucrainenilor". Ce a putut debita Cristoiu contra Ucrainei în contextul alegerilor din Republica Moldova

Jurnalistul și scriitorul Răzvan Gheorghe, director al publicației Podul.ro, consideră că sistemul de justiție din Ucraina ar trebui să îi pună pună sub acuzare pe propagandiștii Natalia Morari, Iurie Roșca, Robert Turcescu și Ion Cristoiu "pentru operațiunile rusești coordonate împotriva Ucrainei și a ucrainenilor".

Răzvan Gheorghe reiterează această poziție în contextul în care Ion Cristoiu a delirat recent că Ucraina este actorul extern care a interferat cu alegerile din Republica Moldova, nicidecum Rusia. Afirmația totalmente nefundamentată a fost făcută de Ion Cristoiu într-un interviu acordat pentru EVZ, respectiv vuvuzelei Robert Turcescu, care nu a avut nimic de obiectat în timp ce invitatul său debita fantasmagoria în cauză (vedeți video AICI). 

Merită amintit cu acest prilej faptul că Ion Cristoiu și Natalia Morari au desfășurat împreună, la începutul anului, o ofensivă propagandistică pro-rusă în Republica Moldova (mai multe detalii AICI și AICI).  

În ceea ce-l privește pe Iurie Roșca, reiterăm, pentru a nu știu câta oară, că a infiltrat la ordinul Rusiei mișcarea promotoare a unirii Republicii Moldova cu România pentru a o submina, deturna, sabota. În prezent, Roșca duce o campanie de propagandă pro-rusă, antiromânească, antiucraineană și anti-NATO. 

"Ion 'Coroiu' Cristoiu și Robert Turcescu au găsit, măi nene, 'vinovații' pentru ingerințele externe în politica internă a R.Moldova. Cică Ucraina și ucrainenii ar fi intervenit hibrid în teritoriile de la Est de Prut pentru a lovi în referendumul pro-UE și în Maia Sandu… Voi vă dați seama ce zace în halurile astea două? Ăștia se pretează la cea mai mizerabilă și mai evidentă propagandă rusească, mințind cum respiră, în timp ce au nesimțirea să insiste că fac 'jurnalism' și 'dezvăluiri'. Asta după ce Ion Cristoiu i-a făcut campanie electorală pe față agentei FSB-iste Natalia Morari, prezentând-o pe rusoaică drept 'jurnalistă' și 'româncă din Hîncești'. Ptiu!

Nu e deloc o coincidență că atât Natașa cât și cuplul Coroiu-Turcescu dau vina pe Ucraina și pe ucraineni (la modul delirant, fără nici cea mai infimă probă) pentru toate nenorocirile cauzate de Rusia și ruși. Recent, Natașa a debitat că, vezi Doamne, potrivit 'surselor' ei, SIS i-ar 'spiona' pe diplomații ucraineni de la Chișinău. Obiectivul rusoaicei este învrăjbirea și tensionarea relațiilor dintre Kyiv și Chișinău. Același scop e vizat și de golanii Coroiu & Turcescu – o să vedeți că Natalia Morari și restul agenturii FSB / GRU din R.Moldova îi vor prelua în bandă.  

N-am așteptări de la autoritățile din România și cu atât mai puțin de la cele din R.Moldova. Însă atunci când toate astea se vor termina, fiindcă, până la urmă, totul se termină, sper ca Ion 'Coroiu' Cristoiu și Robert Turcescu să fie puși sub acuzare de un tribunal de la Kyiv, alături de Natașa și de Iurie Roșca (plus mulți alții) pentru operațiunile rusești coordonate împotriva Ucrainei și a ucrainenilor", transmite Răzvan Gheorghe într-o postare publicată pe Facebook. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.