Monday, Oct 28, 2024
Actualitate Internă

VIDEO. Renato Usatîi declară că Maia Sandu nu poate să aibă susținerea sa pentru turul doi. El și-a îndemnat cei peste 213.000 de votanți să opteze pentru candidatul pe care îl consideră cel mai potrivit

VIDEO. Renato Usatîi declară că Maia Sandu nu poate să aibă susținerea sa pentru turul doi. El și-a îndemnat cei peste 213.000 de votanți să opteze pentru candidatul pe care îl consideră cel mai potrivit

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, candidat la președinția R.Moldova, clasat pe locul al treilea cu 13,79% din opțiunile electoratului, și-a îndemnat alegătorii din primul tur -peste 213.000 de cetățeni - să votez în turul al doilea candidatul pe care îl consideră potrivit pentru cea mai înaltă funcție în stat. 

„Cu toată certitudinea vă spun că dna președintă actuala Maia Sandu, după mandatul de patru ani și după trei ani de guvernare PAS, nu poate să aibă susținerea mea și a Partidului Nostru. Această decizie a fost luată împreună cu colegii de la Partidul Nostru și am avut o săptămână de zile ca să discut cu cetățenii din toată țara”, a spus, luni, Usatîi într-o conferință de presă. Video la finalul textului!

Controversatul om de afaceri conectat cu lumea interlopă și cu unii dintre cei mai mari infractori din R.Moldova a procedat practic la fel ca în 2020 când, deși a avut un mesaj explicit anti Igor Dodon, nu și-a îndemnat alegătorii în mod clar să voteze cu Maia Sandu.

„Nu degeaba porecla lui Renato Usatîi e balabol.

Să ții o conferință de presă de 20 de minute, în care să vorbești întruna, dar fără a spune ceva concret, fără a avea o poziție clară, explicită, nu poți fi altceva decât balabol.

Personal, mi-e clar că Usatîi îl susține pe Stoianoglo”, a comentat politicianul unionist Dragoș Galbur într-o postare în rețelele de socializare.

Renato Usatîi este fratele Veronicăi Usatîi Schmidt, soția omului de afaceri româno-german Michael Schmidt, cel care deține Grupul Automobile Bavaria, cea mai mare rețea de dealeri BMW din Europa Centrală și de Sud-Est.

Veronica  Schmidt care, spre deosebire de fratele său, vorbește o limbă română impecabilă, a acceptat să apară în podcastul pe care Usatîi îl realizează alături de controversatul jurnalist Gheorghe Goanță pentru a-l prezenta drept un patriot ireproșabil, în campania electorală pentru turul1. VIDEO mai jos

Michael Schmidt este un cunoscut prieten al lui Klaus Iohannis, președintele recunoscând faptul că a fost ajutat de acesta de-a lungul timpului, reamintește G4Media. În campania electorală pentru prezidențiale, Iohannis recunoștea că a închiriat de la Michael Schmidt un apartament de 60 de metri pătrați, în Bulevardul Primăverii, pe care avea să îl folosească pe perioada campaniei.

Printr-o licitație controversată, Poliția Română a achiziționat, în 2022, sute de autoturisme BMW care urmau să intre în dotarea instituției. Contractul, în valoare de 10 milioane de euro, a fost semnat  în mandatul ministrului de Interne Lucian Bode (PNL).

Un portret detaliat al lui Renato Usatîi găsiți pe anticorupție.md.





"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.