Actualitate Internă

Faptul că Putin nu i-a adresat urări Maiei Sandu cu prilejul Revelionului o onorează pe ea și pe cetățenii R.Moldova, întrucât putinismul e lipsit de orice viitor, iar urările unui criminal de război nu folosesc la nimic

Faptul că Putin nu i-a adresat urări Maiei Sandu cu prilejul Revelionului o onorează pe ea și pe cetățenii R.Moldova, întrucât putinismul e lipsit de orice viitor, iar urările unui criminal de război nu folosesc la nimic

Scriitorul și analistul basarabean Nicolae Negru explică, în cel mai recent editorial publicat în ZiarulNațional.md, că așa-zisul protest organizat de Ilan Șor și de Rusia a eșuat, în pofida purcoaielor de bani investite generos. 

De asemenea, Negru punctează că inexistența unor urări ale lui Putin pentru Maia Sandu, cu ocazia Revelionului, nu o dezavantajează deloc pe aceasta din urmă, ci o onorează, pe ea și pe cetățenii R.Moldova, întrucât putinismul e lipsit de orice viitor, iar urările unui criminal de război nu pot folosi la nimic. 

Vă prezentăm o serie de pasaje din editorialul lui Nicolae Negru: 

”Pe partea prorusă a scenei politice se atestă efortul eșuat până la urmă al Partidului Șor de a provoca o criză politică și a organiza alegeri parlamentare anticipate. Nici investind generos banii furați din sistemul bancar al Republicii Moldova el nu a reușit să scoată cetățenii la protest. Nu a fost susținut nici de Partidul Socialiștilor, liderii căruia (cu excepția lui Dodon care are, probabil, de plătit niște polițe Moscovei și lui Ilan Șor) s-au temut să se compromită printr-o aliere deschisă cu oligarhul fugar.

Continuarea războiului și înverșunarea lui Putin de a sili Ucraina să capituleze, bombardând centrale electrice, blocuri, case, spitale și școli, grădinițe, va slăbi pozițiile partidelor proruse și va consolida poziția partidului de guvernământ. Treptat, cei de pe stânga și de pe dreapta, care o trimiteau pe Maia Sandu să i se închine lui Putin, vor recunoaște că au greșit (dacă ne putem imagina așa ceva) și că ea posedă niște calități pe care ei n-au vrut să le vadă mult timp. Și faptul că Putin nu i-a adresat urări de Revelion nu o dezavantajează, ci o onorează, pe ea și pe noi, cetățenii Republicii Moldova. Căci putinismul nu are viitor, iar urările unui criminal de război nu-i pot folosi la nimic”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.