Actualitate Internă

În 16 luni de guvernare, Cabinetul Gavriliță a ”pierdut” câte un ministru la 3 luni. Instabilitatea și lipsa unei remanieri corespunzătoare – marile probleme ale Guvernului de la Chișinău

În 16 luni de guvernare, Cabinetul Gavriliță a ”pierdut” câte un ministru la 3 luni. Instabilitatea și lipsa unei remanieri corespunzătoare – marile probleme ale Guvernului de la Chișinău

După cea mai recentă plecare din Guvernul de la Chișinău (detalii AICI), istoricul și jurnalistul George Damian avertizează, pe Facebook, că cea mai mare problemă a guvernării este instabilitatea , dublată de faptul că decidenții evită să facă remanierea corespunzătoare, preferând ”o eliberare treptată a presiunii”. 

Vă prezentăm comentariile lui George Damian: 

”În 16 luni de guvernare cabinetul Gavriliță de la Chișinău a „pierdut” 4 miniștri și un „vicepremier” (un fel de ministru secretar de stat). Cam un ministru la 3 luni.

Problema e că guvernul de la Chișinău nu stă bine pe picioare, e instabil. Ideea este că se încearcă eliberarea treptată a presiunii în locul unei remanieri. Ar putea funcționa chestia asta dacă ar pleca cei cu probleme, dar sunt bine înșurubați.

Zvonurile care circulau indicau o remaniere semnificativă la începutul anului, eventual chiar o schimbare a premierei de la Chișinău - se pare că soluția aleasă a fost eliberarea presiunii printr-o demisie. Cum ziceam: asta nu rezolvă problemele”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.