Actualitate Internă

Separatiștii Rusiei din așa-zisa Transnistria fac spume după ce Germania a oferit blindate Piranha pentru armata R.Moldova

Separatiștii Rusiei din așa-zisa Transnistria fac spume după ce Germania a oferit blindate Piranha pentru armata R.Moldova

Cu o zi înainte ca Ministerul Apărării de la Chișinău să prezinte blindatele Piranha primite ieri din Germania, negociatorul-șef al Transnistriei, Vitaly Ignatiev, așa zis ministru al Externelor al acestei enclave cu pretenții de stat, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la transferul blindatelor germane către simbolica armată națională a R.Moldova, într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare. 

"Desigur, auzim niște declarații liniștitoare, dar faptul rămâne. Nu exclud absolut ca aceste echipamente și arme noi să apară în apropierea zonei de securitate sau direct în zona de securitate, așa cum s-a întâmplat de multe ori", a spus Ignatiev, fară să lămurească punctual când s-a întâmplat ceea ce pretinde el. 

„În loc să aplicăm eforturi politice și diplomatice și să rezolvăm cumva problemele într-un mod civilizat și constructiv vedem, din păcate, abordări complet diferite care nu duc la stabilitate și securitate pe malul Nistrului”, și-a continuat Ignatiev declarația absolut ridicolă pentru un slujitor al Moscovei. 

Transportoarele blindate Piranha au ajuns marți la Chișinău, pe remorci speciale, după ce au intrat în țară pe la punctul de control Albița-Leușeni de la granița cu România. 

Ministerul Apărării a promis că va prezenta presei pe 12 ianuarie, în detaliu, noile blindate care au fost livrate conform unui acord semnat între ministerele Apărării din Germania și R.Moldova în octombrie 2022 – sursa AICI

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.