Podul Minciunilor

FSB l-a scos din nou pe rusofilul Dodon la produs, pe centura politicii, ca să înjure NATO ca la ușa cortului. Locul lui e la Penitenciarul nr. 13

FSB l-a scos din nou pe rusofilul Dodon la produs, pe centura politicii, ca să înjure NATO ca la ușa cortului. Locul lui e la Penitenciarul nr. 13

Infractorul rusofil și românofob Igor Dodon a fost din nou scos la rampă de serviciile secrete rusești, pentru a înjura NATO, așa cum a tot făcut-o de-a lungul anilor, cu scopul de a menține R.Moldova (cea mai săracă țară din Europa) în capcana Rusiei. Aceasta în condițiile în care granița NATO este și rămâne unica graniță pe care trupele criminalului Putin nu au curajul să o treacă. 

Fost deputat și ex-ambasador al Basarabiei la București, diplomatul de carieră Iurie Reniță lansează un nou apel către decidenții din Justiție, pe Facebook, în care îi îndeamnă să-și facă meseria cu profesionalism în speța lui Dodon, care iată că trenează nepermis, infractorului având astfel posibilitatea de a împroșca în continuare cea mai purulentă propagandă rusă. 

Locul lui Dodon este la Penitenciarul 13, punctează Iurie Reniță, ale cărui comentarii le prezentăm în cele ce urmează: 

”Conserva rusească Dodon își manifestă din nou revolta vis-a-vis de fireasca noastră apropriere de cea mai sigură și stabilă organizație politico-militară din lume – Alianța Nord-Atlantică. Evident că o face (ca de fiecare dată) la indicația expresă a Kremlinului. Cel mai antinațional ex-șef de stat utilizează, sută la sută, textele scrise la Moscova, precum a făcut-o anterior și constinuă să o facă și în prezent (numai cât face secvența video, în care se laudă că scrie personal Note Informative lui Putin!).

Aceeași retorică antinațională, anti-NATO și exclusiv prorusească a promovat-o și la întrevederile de la sediul Alianței Nord-Atlantice, la una dintre care am participat și eu, în 2017, în calitate de Ambasador la NATO. Confirm cu toată responsabilitatea că această făcătură politică moscovită n-a scos nici un cuvânt despre interesele noastre naționale în domeniul securității, nici un cuvânt despre prezența ilegală a trupelor rusești de ocupație pe teritoriul nostru, ci doar elogii în adresa Federației Ruse, a armatei și "pacificatorilor ruși" din Transnistria, ca "factor de stabilitate și de pace în regiune", insistând, totodată, pe necesitatea recunoașterii de către NATO a "neutralității permanente" a Republicii Moldova, exact cum trâmbița și Moscova. 

Întrucât tocmai în acea perioadă am reușit să aduc Biroul de Legătură NATO la Chișinău, mercenarul politic al Kremlinului amenința conducerea Alianței că în "Republica Moldova va izbucni un nou război dacă NATO își va deschide Biroul său la Chișinău". Dodon n-ar fi ajuns niciodată la NATO ca să reprezinte interesele Federației Ruse, dacă guvernele de la Chișinău din 2017 (Filip) și 2019 (Sandu) nu i-ar fi deschis calea să ajungă acolo, exact cum au făcut-o și cu apariția dezastruoasă a acestui individ total compromis la tribuna ONU de la New York. 

Războiul barbar al Rusiei împotriva Ucrainei și amenințarea păcii și securității europene și internaționale (cu repercusiuni dintre cele mai grave și asupra Republicii Moldova) ne demonstrează, odată în plus, necesitatea stringentă de a ne asigura de cea mai sigură și stabilă umbrelă de securitate din lume, care poate fi doar Alianța Nord-Atlantică.

Între timp ar fi foarte indicat ca Justiția de la Chișinău să finalizeze cât mai urgent procesele de judecată ale inculpatului Dodon (printre care și trădarea de Patrie conform art. 337 din Codul Penal), astfel ca bufonul politic al Kremlinului să nu mai facă declarații prorusești din libertate, ci din locul binemeritat – Penitenciarul nr. 13”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.