Actualitate Internă

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi: După invazia Rusiei în Ucraina, Armata Națională a R.Moldova a devenit mai puternică. Militarii sunt gata să-și apere țara, familiile, casa

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi: După invazia Rusiei în Ucraina, Armata Națională a R.Moldova a devenit mai puternică. Militarii sunt gata să-și apere țara, familiile, casa

După invazia Rusiei în Ucraina, armata R.Moldova a devenit mai puternică iar militarii basarabeni ”sunt gata să-și apere țara, familiile și casa”, a asigurat Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării de la Chișinău, într-un interviu oferit pentru ”Europa Liberă”

De asemenea, Nosatîi a precizat că narațiunea privind așa-zisa ”neutralitate” a R.Moldova nu mai este de actualitate.

”Odată cu începerea războiului, toate narativele anterioare, precum că R.Moldova se află într-un mediu de securitate stabil și trebuie să aibă grijă doar de participarea în misiuni de menținere a păcii și să aibă un sector de apărare la nivel intern, să spunem așa, s-au schimbat. Cu regret, situația a confirmat cu narativul de neutralitate, narativul de demilitarizare nu sunt actuale”, a explicat oficialul. 

De asemenea, ministrul Apărării a anticipat ”o primăvară și o vară destul de complicate în ceea ce privește evoluțiile războiului rusesc din Ucraina. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.