Actualitate Internă

DOCUMENTE: Primarul Orheiului, românofobul Pavel Verejanu (Șor), pleacă în Rusia pe banii publici ai basarabenilor pentru a participa la o comemorare stalinistă. Deplasarea NU poate avea loc fără coordonarea FSB

DOCUMENTE: Primarul Orheiului, românofobul Pavel Verejanu (Șor), pleacă în Rusia pe banii publici ai basarabenilor pentru a participa la o comemorare stalinistă. Deplasarea NU poate avea loc fără coordonarea FSB

Medicul Dragoș Galbur – președintele Partidului Național Moldovenesc – prezintă documente care certifică faptul că, pe 7 februarie, primarul rusofil al Orheiului, Pavel Verejanu (PP Șor) va pleca în Rusia pentru 3 zile, scopul declarat al deplasării fiind participarea la ceremonia de sărbătorire intitulată ”80 de ani de la eliberarea orașului Kursk”.

Pavel Verejanu se va duce în Rusia pe banii publici ai basarabenilor, într-un moment în care Rusia săvârșește genocid în Ucraina, pentru a-l comemora pe criminalul în masă Stalin, cel care a dezmembrat România Mare și a născocit gubernia R.Moldova. Asta în timp ce șeful său politic - fugarul condamnat Ilan Șor (foto sus) - regizează așa-zise ”proteste” și povocări la Chișinău, totul la ordinele FSB-GRU.

Dragoș Galbur avertizează și că autoritățile de forță ale R.Moldova ar trebui să-l ia la întrebări pe rusofilul și românofobul Pavel Verejanu, în condițiile în care, la ora actuală, orice contact al rușilor cu reprezentanții autorităților locale din R.Moldova se face prin intermediul filierei locale a FSB. 

Vă prezentăm comentariile lui Dragoș Galbur, deopotrivă cu documentele postate pe Facebook: 

”Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu (PP Șor) pleacă pe 7 februarie în Rusia, pe 3 zile, pentru a sărbători ‹80 de ani de la eliberarea orașului Kursk›.

Cine nu știe, orice contact al rușilor cu reprezentanții administrației publice din Moldova, la ora actuală, se face prin filiera locală a Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia. Sper ca autoritățile noastre să se autosesizeze. 

Apropo, cheltuielile pentru deplasare vor fi acoperite din bugetul municipal al Orheiului, adică din banii orheienilor”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.