Actualitate Internă

VIDEO Lavrov amenință direct Republica Moldova cu războiul: E următoarea după Ucraina

VIDEO Lavrov amenință direct Republica Moldova cu războiul: E următoarea după Ucraina

Ministrul rus de Externe amenință direct Republica Moldova cu agresiunea militară. Serghei Lavrov s-a arătat deranjat de politica președintei Maia Sandu, despre care afirmă că „este gata de aproape orice”.

UPDATE: Ministerul de Externe de la Chișinău răspunde amenințării militare lansate de Lavrov: "Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere!"

„Care dintre țări pot merge, la fel, pe această cale? (n. r. - a unei operațiuni militare, ca în Ucraina). Mă refer la vecinii Rusiei”, a fost întrebarea adresată de unul dintre principalii propagandiști ai Moscovei, Dmitri Kiselev.

Acum spre acest rol se îndreaptă Moldova. În primul rând pentru că au reușit să pună, prin metode specifice, deloc democratice, în fruntea țării un președinte care pur și simplu insistă la aderarea în NATO. Ea (n. r. - Maia Sandu) are cetățenie română, este gata să se unească cu România și, în general, este gata de aproape orice”, a declarat Lavrov.



Mai mult, ministrul de Externe al Rusiei susține că autoritățile de la Chișinău, sprijinite de Occident, ar intenționa să folosească „forța” atunci când vine vorba de soluționarea problemei transnistrene.

„Luat de acest val pro-NATO și proeuropean, Chișinăul refuză să reia discuțiile în formatul 5+2. Asta ne vorbește despre foarte multe lucruri. Acest format este considerat nepotrivit de către Occident. A fost nevoie de acest format doar când la guvernare erau politicieni interesați de păstrarea integrității teritoriale a R.Moldova. Iar atunci când la putere au venit politicieni interesați ca această problemă să fie soluționată cu folosirea forței și cu evacuarea pacificatorilor noștri, nu mai au nevoie de acest format de negocieri. Nu voi intra în detalii, dar R.Moldova este una dintre țări pe care Occidentul vrea s-o transforme într-un stat antirusesc”, a conchis Lavrov.

Nu este pentru prima dată când înalți oficiali ruși amenință Republica Moldova cu răfuiala militară, după începutul războiului din Ucraina. Însă este pentru prima dată când șeful diplomației ruse vorbește direct despre faptul că Republica Moldova poate fi următoarea victimă a agresiunii regimului terorist de la Kremlin.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.