Externe Actualitate Internă

Diplomatul Mihai Gribincea îl demolează pe KGB-istul Lavrov: ”A ajuns un ciumat al diplomației. Parcă e un câine de la țară care latră și aleargă aiurea după mașinile care trec pe uliță”. Măscăriciul Rusiei genocidare

Diplomatul Mihai Gribincea îl demolează pe KGB-istul Lavrov: ”A ajuns un ciumat al diplomației. Parcă e un câine de la țară care latră și aleargă aiurea după mașinile care trec pe uliță”. Măscăriciul Rusiei genocidare

Autor de studii esențiale, diplomat de carieră și fost ambasador al Basarabiei la București, domnul Mihai Gribincea îl supulberă fără drept de apel pe Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei genocidare, după ce această șandrama KGB-istă a avut nesimțirea să amenințe cavernos că R.Moldova va avea în curând soarta Ucrainei (detalii AICI). 

Mai exact, Gribincea îi transmite lui Lavrov că genocidul din Ucraina i-a încheiat definitiv cariera oribilă, devenind ”un ciumat al diplomației” pe care nimeni nu îl mai bagă în seamă și nici nu-l mai ia în serios, cu excepția unor minuscule dictaturi africane. De asemenea, Gribincea îl compară pe Lavrov cu ”un câine de la țară” care latră și aleargă aiurea după mașinile ce trec pe uliță. 

Podul.md vă prezintă în integralitate comentariile postate de Mihai Gribincea pe Facebook: 

”Lavrov face declarații penibile și amuzante. Pe Serghei Lavrov, Ministrul de Externe al Rusiei putiniste, am avut ocazia să-l întâlnesc în cadrul unei întrevederi în timpul Ministerialei OSCE de la Madrid, în noiembrie 2007. Atunci am făcut parte din echipa domnului Knut Vollebaek, Înaltul Comisar pentru minorități naționale, care s-a întâlnit cu ministrul Lavrov. 

Mi-a lăsat o impresie oribilă. A avut un comportament arogant și impertinent, pe care numai diplomații ruși îl pot manifesta. Era evident preocupat, nu atât de substanța discuției cât de impresia pe care o lasă asupra noastră, mai ales că îl însoțea o domnișoară tânără care lua notițe pentru (așa cum ne-a declarat el) ca să-i scrie biografia. În mod sigur, Lavrov se vedea un al doilea Nesselrode sau Molotov. Altfel, nu ar fi avut domnișoara tânără lângă el.

Oricum, omul care se vedea pe piedestalul diplomației alături de cei mai mari diplomați ai lumii, a ajuns după războiul declanșat de Putin în Ucraina, un ciumat al diplomației. Cu excepția unor miniștri din țări dictatoriale nimeni nu mai stă de vorbă cu el, declarațiile lui nu mai sunt luate în seamă de nimeni. Pe scurt, amintește de un câine de la țară care latră alergând după mașini fără folos... de dragul lătratului.

Tocmai în acest registru trebuie privită declarația lui recentă cu privire la Moldova, declarație făcută în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune ‹Rossia24›. El ne amenință că Moldova: ‹ar putea deveni următoarea Ucraină›.

Keep calm, Serghei Victorovici! Ministrul de externe Karl Nesselrode, care s-a aflat în fruntea diplomației Rusiei țariste timp de 40 de ani (1816–1856) și-a încheiat cariera în urma înfrângerii rușinoase a Rusiei în Războiul Crimeii (1853-1856). Cariera dumneavoastră se va sfârși, în cel mai bun caz, o dată cu războiul ruso-ucrainean. În februarie 2024, vă pregătiți să sărbătoriți 20 de ani în fruntea MAE rus. S-ar putea să ajungeți să celebrați această performanță. Doar că până atunci sunteți ‹nevîezdnoi› (невыездной – cu restricții de călătorie) și veți continua să ‹lătrați după mașini›...”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.