Externe

În 2008, Navalniy îi numea ,,rozătoare” pe georgieni, cerea bombardarea Tbilisiului și solicita anexarea Osetiei de Sud și a Abhaziei. Adevărata față a imperialistului care se vrea noul țar la Kremlin

În 2008, Navalniy îi numea ,,rozătoare” pe georgieni, cerea bombardarea Tbilisiului și solicita anexarea Osetiei de Sud și a Abhaziei. Adevărata față a imperialistului care se vrea noul țar la Kremlin

La Tbilisi nu au fost date uitării declarațiile și gesturile antigeorgiene pe care Navalniy le-a făcut în 2008. Despre acestea a reamintit deputatul georgian Nikoloz Samkharadze, care a atras atenția și cu privire la faptul că Dmitri Gudkov – fost deputat al Dumei de Stat (travestit ulterior în ”opozant”), cel care în 2008 a recunoscut independența entităților separatiste Abhazia și Osetia de Sud – se numără astăzi printre cei mai vocali susținători ai lui Navalny.   

În timpul agresiunii rusești din 2008, Navalny a propus expulzarea georgienilor din Rusia, numindu-i ”rozătoare”. Mai mult, acelașii Navalny a declarat că Moscova ar trebui să ”tragă o rachetă” asupra sediului central al ”rozătoarelor” («запулить ракетой» по штабу «грызунов»), instigând astfel la bombardarea capitalei Tbilisi. 

 "Există două fețe ale monedei, așa că îi îndemn pe toți să țină cont în primul rând de interesele naționale ale Georgiei. Uitați-vă la ceea ce a spus Gudkov despre Georgia, inclusiv despre Abhazia ocupată și regiunea Tskhinvali", a amintit Samkharadze.

De altfel, în ianuarie 2022 lui Dmitri Gudkov i s-a refuzat intrarea în Georgia, motivele fiind șederea sa în Abhazia (2007) în cursul căreia s-a ocupat cu propaganda ruperii Abhaziei de Georgia. 

Potrivit imedinews.ge, în 2007, Gudkov – pe atunci președinte al Camerei Tineretului din Rusia – a vizitat Abhazia, susținând ”dorința de independență” a acesteia – în fapt o pseudo-independență ilegală și unilaterală care nu înseamnă altceva decât posibilitatea ca Rusia să ocupe efectiv regiunea georgiană, precum face astăzi în zona Donbass din Ucraina. În conformitate cu legislația georgiană, vizitele în Abhazia și Osetia de Sud sunt posibile numai cu permisiune explicită primită de la Tbilisi.

La 31 ianuarie 2022, fostul deputat rus din Duma de Stat Dmitriy Gudkov s-a plâns că i s-a refuzat intrarea în Georgia la sosirea pe aeroportul din Tbilisi. El a adăugat că "statul a decis" să nu-l lase să intre în țară, deși avea programate numeroase întâlniri acolo, cu hotelul și zborul plătite. "Nu este prima dată, din câte am înțeles, recent au deportat-o pe Lyuba Sobol de aici. Nici pe ea nu au lăsat-o să intre. În Georgia se întâmplă lucruri uimitoare", s-a văicărit propagandistul extremist Gudkov.

Potrivit expertului georgian Amiran Salukvadze, vizita lui Gudkov în Georgia a fost planificată de fracțiunea Mișcarea Națională Unită. El a cerut autorităților georgiene ”să nu-l lase pe Gudkov să intre în țară pentru tot restul vieții sale și să îl pună pe lista neagră până când își va cere scuze și își va retrage cuvintele”, transmite vz.ru.

Vz.ru reamintește că, în vara anului 2021, Gudkov a spus că părăsit Rusia pentru Ucraina din cauza unei posibile urmăriri penale. În iulie 2021 îl regăsim prin Bulgaria. 

Dmitriy Gudkov și mătușa sa sunt suspectați că au provocat daune materiale prin neplata unei datorii în cadrul unui contract de închiriere. Cazul a fost inițiat la 28 aprilie de către Departamentul principal de investigații al Direcției principale de investigații a Ministerului Afacerilor Interne din Moscova. Ancheta consideră că prejudiciul depășește 1 milion de ruble. Partea vătămată este Departamentul de proprietate al orașului Moscova.

Poliția a percheziționat locuințele lui Gudkov și ale tatălui său, fostul deputat Gennady Gudkov. Au fost confiscate 50 de cartușe de 9 mm pentru un pistol Makarov. Muniția se afla într-un apartament aparținând lui Gennadiy Gudkov – detalii AICI

Apelurile sângeroase la război împotriva Georgiei ale lui Navalny din 2008 sunt și astăzi disponibile pe blogg-ul personal al acestuia– detalii AICI

Faptul că Navalny, care a declarat în presa rusă că anexarea Crimeii a fost legitimă, reflectând ”voința populară a cetățenilor din Peninsulă”, a decis în mod sfidător să nu șteargă apelurile instigatoare la adresa Georgiei, demonstrează ipocrizia și falsitatea unui om care, odată ajuns la putere în Rusia, nu avem nicio îndoială că va conserva vechile structuri KGB-iste, ducând o politică imperialistă și aplicând aceleași metode folosite de Putin astăzi împotriva sa. În Rusia oamenii ar trebui să știe că politicianul ,,liberal” de astăzi este dictatorul imperialist de mâine. Crescut și educat într-o societate dictatorială, politicianul rus odată ajuns la Kremlin, nu va fi niciodată un liberal sau un democrat. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.