Actualitate Internă

317 milioane euro – atât au pompat România, UE, Banca Mondială și FMI în R.Moldova, numai în 2022, în timp ce Rusia NU a ajutat cu nimic. Mai mult, Rusia a scumpit gazele și îi amenință cu invazia pe cetățenii dintre Prut și Nistru

317 milioane euro – atât au pompat România, UE, Banca Mondială și FMI în R.Moldova, numai în 2022, în timp ce Rusia NU a ajutat cu nimic. Mai mult, Rusia a scumpit gazele și îi amenință cu invazia pe cetățenii dintre Prut și Nistru

România, Uniunea Europeană, Banca Mondială și FMI au pompat în R.Moldova, de-a lungul anului 2022, ajutoare financiare care se ridică la o sumă gigantică – aproximativ 317 milioane euro –, în timp ce Rusia nu doar că NU a ajutat cu absolut nimic, dar a scumpit gazele și îi amenință cu invazia pe cetățenii dintre Prut și Nistru

 Consultantul politic Cristian Hrițuc avertizează, pe Facebook, că guvernarea pro-europeană de la Chișinău trebuie să le explice oamenilor toate aceste realități și să facă o serie de campanii de informare privitoare la aceste aspecte, cu atât mai mult cu cât, potrivit sondajelor, dorința populației de integrare în UE e la cote mai mici decât în trecut. 

Podul.md vă prezintă semnalul de alarmă tras de Cristian Hrițuc: 

”Republica Moldova a primit de la România, UE, Banca Mondială și FMI 12.7 miliarde de lei în 2022 ca ajutor. ( aproximativ 317 mil euro)

De la Rusia – zero lei. Dar, Rusia a ‹compensat› cu niște amenințări și niște scumpiri la gaz.

Cu toate acestea, încă dorința populației atunci când vine vorba de aderarea la UE este la cote mici. Ultimul sondaj 53%. Prea puțin. E drept, este vorba de moldovenii de pe teritoriul. Nu e inclusă și diaspora.

Partidele care își asumă orientarea pro-europeană ar trebui să vorbească și să aibă campanii de informare privind ajutorul venit din Vest. Să prezinte antiteza asta. În graficul de mai jos, o să vedeți că au fost momente când orientarea pro UE a fost la un nivel mult mai mare. Momentele când a fost la cote mai mari au fost în anii în care erau campanii electorale și tema geopolitică era abordată mai des de către partide.

Graficul e realizat exclusiv pe datele din sondajele IMAS făcute de-a lungul anilor”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.