Editorial

Demisia unui guvern care a eșuat lamentabil

Demisia unui guvern care a eșuat lamentabil

Guvernul condus de doamna Natalia Gavriliță a demisionat. Să nu ne ascundem după deget: în mod evident, acest guvern a reprezentat o mare dezamăgire pentru electoratul pro-european de la Chișinău, un electorat care și-a pus nenumărate speranțe în el.  

Personal, cred că guvernul Gavriliță trebuia să plece, dar nu chiar acum. E totuși delicat să generezi o criză politică atunci când ai un război la graniță și când pe deasupra ta trec rachete rusești, iar unele mai și cad pe teritoriul tău. Această decizie se va răsfrânge și asupra Maiei Sandu. 

Cred că schimbările ar fi trebuit să fie altfel manageriate, din timp, etapic, fără a risca un impact major. Sunt convins că tensiunile interne din PAS au degenerat și s-a ajuns aici. 

Repet ceea ce am tot punctat: Guvernul Gavriliță a fost unul prost și era împotmolit, însă nu cred că trebuia schimbat în astfel de condiții. În momentul de față, R.Moldova e vulnerabilă atât din interior cât și din exterior.    

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.