Podul Minciunilor Actualitate Internă

Românofobul Igor Dodon face spume, ca posedații, după ce Maia Sandu a anunțat că Rusia vrea să dea o lovitură de stat în R.Moldova, prin acțiuni violente și luări de ostatici. Ce minciuni a împroșcat preșul Rusiei

Românofobul Igor Dodon face spume, ca posedații, după ce Maia Sandu a anunțat că Rusia vrea să dea o lovitură de stat în R.Moldova, prin acțiuni violente și luări de ostatici. Ce minciuni a împroșcat preșul Rusiei

Anunțurile Maiei Sandu privind planul Rusiei de deturnare și destabilizare a R.Moldova i-au provocat o criză de nervi lui Igor Dodon, rusofil și infractor notoriu, care, țineți-vă bine, s-a apucat să zbiere că Maia Sandu ar instaura ”dictatura”. 

Într-o analiză postată pe Facebook, consultantul politic Cristian Hrițuc explică de ce demențele lui Dodon nu pot prinde la publicul basarabean, care știe prea bine cu ce preș rusesc are de-a face: 

”Dodon face spume la gură și se jură că nu fură. După ce Maia Sandu a expus planul pe care îl au cei care vor să destabilizeze Republica Moldova, fostul președinte moldovean a negat și a acuzat-o pe Sandu că vrea să impună dictatura.

Dar să ne uităm la faptele din trecut. O parte din planul expus astăzi este cunoscut. Se folosește cam același tipar. Demonstrații de stradă cu agenți care au misiunea de a crea violențe, răpiri de oameni, etc.

În trecut, când un fost deputat PSRM, Gațcan, a vrut să plece din partid, a fost răpit și sechestrat pentru ca nu cumva să voteze moțiunea de cenzură.

Demonstrațiile cu violență și cu atacat Parlamentul au mai fost și în trecut. Chiar după ce Federația Rusă a încercat să pună pe butuci sistemul bancar din Republica Moldova.

De asemenea, mitingurile au mai fost folosite când se dorea destabilizarea Republicii Moldova, dar și a ideii unioniste. Aici cred că Simion își mai aduce aminte cum ocupa Piața.

Scenariul la care se lucra se bazează pe același tipar din trecut. Am mai spus că nu cred că are șanse de reușită pentru că situația e sub control, dar și datorită faptului că nu există un lider credibil al opoziției. Dodon e o simplă păpușă, care lua bani în pungă, iar Shor a furat mult prea mult.

I-aș mai aduce aminte lui Dodon și momentul în care și-a îmbarcat toți deputații și i-a dus la Moscova. De ce? Ca să arate supunere totală. Când ai făcut de astea, când ai lucrat cu consilierii Fsb, e greu acum să pari Albă ca Zăpadă, victima dictaturii.

La mitingurile trecute au fost documentați mai toți ăia care aveau misiune specială, găsiți pe presă informațiile. Așa că, nimic nou sub soare. Același scenariu updatat, dar mai prost construit”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.