Externe

”Forța fie cu tine!” Mark Hamill, actorul care l-a interpretat pe Luke Skywalker în ”Star Wars”, susține Ucraina și se consideră ”soldat” al lui Zelenski

”Forța fie cu tine!” Mark Hamill, actorul care l-a interpretat pe Luke Skywalker în ”Star Wars”, susține Ucraina și se consideră ”soldat” al lui Zelenski

Într-un interviu exclusiv oferit publicației americane Politico, actorul Mark Hamill, care a interpretat rolul lui Luke Skywalker în seria de filme Războiul Stelelor, a spus că este un „soldat bun” care ar face orice i-ar cere Volodymyr Zelensky pentru susținerea armatei ucrainene.

„Urmez ordinele”, a spus Hamill despre implicarea sa într-o campanie de strângere de fonduri prin vânzarea de postere semnate, pentru menținerea aprovizionării cu drone a armatei ucrainene. 

Hamill a dezvăluit că nu a vândut articole cu autograf din 2017, când a apărut „Star Wars: The Last Jedi”. „Nu este ceva ce fac”, a spus el, care se așteaptă acum ca afișele să ajungă la Kiev și să fie puse în vânzare. 

Proiectul „Armata dronelor” pentru care este ambasador actorul american presupune achiziționarea și întreținerea de drone, care urmează să fie folosite pentru monitorizarea liniei frontului, precum și pregătirea piloților acestora. 

Actorul american a mai spus că poziția sa de ambasador pentru proiectul „Army of Drones” al platformei de strângere de fonduri United24 este cel mai important rol pe care l-a jucat vreodată - „Este mult mai semnificativ decât ceea ce sunt obișnuit să fac și sunt fericit să o fac"

Până acum s-au strâns peste 252 milioane de euro pentru acest proiect comun al forțelor armate ucrainene, Ministerul Transformării Digitale și platforma de strângere de fonduri United24, care a fost înființată de Zelensky. 

„Dronele sunt vitale în acest conflict. Ele sunt ochii de pe cer. Ele protejează și monitorizează granița”, a mai precizat Hamill. 

Actorul a spus că este onorat de faptul că Zelensky i-a cerut personal să se alăture campaniei de strângere de fonduri pentru armata ucraineană. 

„Nu sunt obișnuit să fiu contactat de lideri mondiali”, a spus el, deși este obișnuit să sustină public o poziție politică. 

Hamill a spus despre sine că este „democrat de-o viață””Fiecărui democrat care mi-a cerut să-i ajut în campanie, făcând zoom-uri și apariții… le-am spus da fiecăruia”.

Hamill a participat și anul trecut la susținerea cauzei ucrainene, printre altele fiind vocea care rostește mesajul - „atenţie, alerta aeriană s-a încheiat, fie ca forța să fie cu tine” - pentru aplicația care semnalează sfârșitul raidurilor aeriene rusești asupra Ucrainei, după ce a primit o actualizare pe tema Războiului Stelelor – sursa AICI

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.