Actualitate Internă

A început Rusia să aplice planul de destabilizare? 12 sârbi au fost opriți pe Aeroportul din Chișinău și împiedicați să intre pe teritoriul R.Moldova / Aceștia susțin că sunt suporteri ai FC Partizan care are meci cu o echipă din Tiraspol

A început Rusia să aplice planul de destabilizare? 12 sârbi au fost opriți pe Aeroportul din Chișinău și împiedicați să intre pe teritoriul R.Moldova / Aceștia susțin că sunt suporteri ai FC Partizan care are meci cu o echipă din Tiraspol

Presa sârbă relatează că 12 suporteri ai FC Partizan, dintre care patru femei, ar fi fost opriți, luni seară, pe aeroportul din Chișinău, interzicându-li-se accesul pe teritoriul R.Moldova, cel mai probabil în contextul recentelor declarații ale președintei Maia Sandu și al îngrijorărilor privind planul de destabilizare a R.Molodva de către Rusia cu ajutorul unor persoane din afara țării, inclusiv sârbi. Detalii AICI

„După cinci ore în care am fost tratați într-o manieră lipsită de politețe, cu discriminare vădită din partea serviciului de frontieră al Republicii Moldova, urmează să petrecem patru zile în secția de deportare, în așteptarea zborului de întoarcere de vineri. Motivele expulzării sunt greu de înțeles, dar se reduc la faptul că suntem sârbi și fani, iar din cauza asta nu am avea voie să intrăm. Ni s-au luat pașapoartele și ni s-au dat documente în limba moldovenească pe care ne-au cerut să le semnăm. Am venit cu un singur scop, acela de a susține Partizan în cel mai important meci european. În final, ne-am confruntat cu comentarii batjocoritoare de genul: „dacă Putin trimite mâine o rachetă, voi veți muriți aici!? Mai bine muriți la voi în țară". Așteptăm ajutor din partea Serbiei și sperăm ca situația să se rezolve cât mai curând posibil. Repet, vrem doar să ne susținem Partizanul joi seara", a declarat Mirjana Radosavljević, o tânără de 26 de ani din Belgrad, care se află în grupul de fani reținuți, potrivit N1, preluat de siteul www.021.rs.

Autoritățile din Serbia au fost informate despre întreaga situație, la fel și reprezentanții FC Partizan, echipă care va juca joi, de la ora 21:00, împotriva Sheriff Tiraspol în fazele eliminatorii ale UEFA Europa Conference League.

În cele din urmă, ambasadorul Serbiei în România a decis ca cei 12 (sau o mare parte din ei) să părăsească R.Moldova cu un zbor către București, cel mai probabil în cursul zilei de marți, și apoi să fie transferați la bordul unui avion către Serbia.

Potrivit unor surse, autoritățile din R.Moldova ar fi considerat suspect faptul că aceștia au ajuns în R.Moldova cu atât de multe zile înaintea meciului de fotbal.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.