Actualitate Internă

Igor Munteanu: Principalul pericol pentru R.Moldova e că instituțiile sunt foarte fragile. Maia Sandu să convoace de urgență Consiliul Suprem de Securitate. Rusia e un stat agresor și criminal

Igor Munteanu: Principalul pericol pentru R.Moldova e că instituțiile sunt foarte fragile. Maia Sandu să convoace de urgență Consiliul Suprem de Securitate. Rusia e un stat agresor și criminal

Nimeni nu contestă existența unor amenințări de securitate reale asupra R. Moldova, întrucât suntem în vecinătatea un război grav, care face victime, distruge orașe, totuși „trebuie să se facă distincție între amenințări și constatarea unor grupuri care, de exemplu, ar putea răsturna autoritățile constituționale și ar putea să comită acțiuni care pun în pericol ordinea publică, așa cum a declarat în cadrul conferinței de presă, președintele R. Moldova, Maia Sandu”. De această părere este președintele Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, potrivit Deschide.md.

În cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, el a declarat că „toată lumea sănătoasă înțelege că Rusia este un stat agresor și criminal. Toate acestea ne vizează și nu numai datorită valului de refugiați, dar și prin prisma declarațiilor groaznice și vehemente prin care s-a anunțat, că R. Moldova este următoarea țintă”.

Totuși, Munteanu spune că „R. Moldova ca stat, chiar slab, are toate instrumentele la dispoziție pentru a nu permite unor grupuri cu cetățenie rusă sau alte cetățenii să ajungă pe teritoriul țării, dacă există suspiciuni în privința lor. Asemenea declarații trebuie să fie întărite nu doar printr-o declarație a șefului statului în cadrul unei conferințe de presă. Instrumentul prin care șeful statului poate să convingă că există anumite amenințări este ședința Consiliului Suprem de Securitate, care nu a avut loc, respectiv, nu știm care sunt faptele transmise serviciilor de securitate și în ce măsură aceste declarații au o bază factuală”.

El susține că principalul pericol pentru Republica Moldova este faptul că instituțiile statului sunt extrem de fragile.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.